h

Jan Tak stopt met schrijven

24 februari 2016

Jan Tak stopt met schrijven

Oud-SP raadslid stopt (opnieuw) met het schrijven van columns in het wijkblad Fatima Contact. In zijn tijd als commissielid en later raadslid tussen 2002 en 2011 schreef Jan over ‘Fatima en de politiek’. In de afgelopen twee jaar schreef hij opnieuw stukjes voor het wijkblad dit keer gericht op de zorg.

Jan Tak: ‘Ik heb dat graag gedaan. In Fatima wonen veel oudere mensen die niet zo goed meekunnen in het digitale tijdperk maar wel het wijkkrantje goed lezen. Ik voelde me geroepen om ook die mensen te informeren over alle grote veranderingen in de zorg nu de gemeenten er veel taken bij hebben gekregen. En het is ook een klein beetje egoïstisch want door te schrijven kan ik ook mijn ei kwijt.’

Nu die taken eenmaal zijn ingevoerd vindt Jan dat zijn taak erop zit.

‘De wet WMO, de Participatiewet en de wet Jeugdzorg zijn in Weert ingevoerd. Door het vergaren van feiten ten behoeve van mijn spinsels heb ik in die twee jaren een eigen(wijze) mening gekregen betreffende de kwaliteit waarmee dit gebeurt is. Ik ben van mening dat Weert dit moeilijke karwei, dat door de Haagse overheid over de schutting is gekwakt, goed heeft aangepakt in vergelijking met andere gemeenten, 'zo schrijft jan in zijn laatste column.

Net als alle andere columns is ook zijn laatste op deze website te lezen.

U bent hier