h

Parkerende mantelzorgers niet de dupe

3 december 2015

Parkerende mantelzorgers niet de dupe

Er ontstond eerder deze week terechte commotie over nieuwe plannen die de gemeente had rond parkeervergunningen in ‘zone-3’. De SP ondernam direct actie en kaartte het onderwerp gisteren aan tijdens de commissievergadering Ruimte. Ook andere partijen trokken aan de bel.

Met name mantelzorgers zouden de dupe worden van de plannen. De volle mep aan parkeergeld in zone 3 betalen, terwijl ze nu nog gebruik kunnen maken van ‘losse’ parkeervergunningen.

Tijdens de informatiebijeenkomst werd door de wethouder gemeld dat er een mantelzorgkaart gaat komen. Deze zal 30 euro kosten. Bewoners worden via een aanvullende brief op de hoogte gebracht.

Over de uitwerking zal volgende week waarschijnlijk tijdens de commissievergaderin Ruimte nog verder gesproken worden. Belangrijkste is wat de SP betreft dat de helden die voor familie of bekenden zorgen door de nieuwe parkeerplannen niet in hun portomonnee gepakt gaan worden. De rest is bijzaak.

U bent hier