h

SP boos over onaangekondigde verandering parkeervergunning

1 december 2015

SP boos over onaangekondigde verandering parkeervergunning

De gemeente Weert wil vanaf 1 januari aanstaande een paar veranderingen doorvoeren binnen het parkeren met een vergunning. In ‘parkeerzone -3’ wil men vergunningen alleen nog maar op kenteken afgegeven en maximaal twee per huishouden. Voor mantelzorgers gaat dit grote problemen opleveren. De SP wil snel opheldering.

Een parkeervergunning in zone 3, zeg maar de gebieden in de wijken rond het centrum waar ook betaald parkeren geldt, wordt alleen afgegeven voor bewoners en bedrijven in deze gebieden. Maar nu net als voor bedrijven ook voor bewoners het aantal vergunningen naar twee gaat komen mantelzorgers flink aan het betalen. De losse vergunningen verdwijnen en men moet net als gewone bezoekers in de gebieden volle mep parkeergeld gaan betalen.

De SP vindt dat niet oké en sloeg vandaag meteen aan het bellen naar de gemeente. ‘Ook in het stadhuis heeft men intussen dit vervelende bijkomende probleem ontdekt en men is er mee bezig’, aldus SP commissielid Nico van den Bent.

De socialisten vinden het ook kwalijk dat de gemeenteraad niet op de hoogte is gesteld van het besluit. Er zijn ook al brieven naar bewoners gestuurd wat tot heftige reacties heeft geleid.

‘Er is onlangs al veel te doen geweest rond het parkeren en voorstellen zijn voorlopig teruggetrokken. Wij vinden het dan ook erg vreemd dat een ingrijpende verandering als deze zonder medeweten van de raad wordt ingevoerd. Datzelfde geldt voor de brieven aan al die Weertenaren die in deze zones wonen. Mensen die voor familie of vrienden zorgen worden onnodig gepakt', aldus SP-raadslid Jeroen Goubet.

De SP zal morgen tijdens de informatiebijeenkomst Ruimte vragen stellen over het onderwerp. De partij wil weten waarom de gemeenteraad niet op de hoogte is van het besluit, waarom bewoners al een brief hebben gehad ook zonder medeweten van de gemeenteraad en wat het college gaat doen om deze vervelende situatie op te lossen.

Wordt vervolgd.

U bent hier