h

SP-Café gezelligheid en primeur

17 januari 2015

SP-Café gezelligheid en primeur

Foto: Nico van den Bent / SP cafe Weert

Tijdens het eerste SP-Café van 2015 bij cafe Du Commerce werden nog wat nieuwjaarswensen gedeeld en om 20:00 uur starte het programma van de wederom druk bezochte avond.

Door Nico van den Bent,

Fractievoorzitter Jeroen Goubet trad deze avond op als presentator en met een diversiteit aan onderwerpen waren er mooie steekhoudende discussie's over bijvoorbeeld het verschil tussen rijk en arm, in het kader van "Er is genoeg voor iedereen" 

Foto: Nico van den Bent / SP cafe Weert

Ook het actuele onderwerp over het recht van vrije meningsuiting gaf aanleiding tot een mooie discussie.

Uiteraard was er weer ruimte voor een collum van Jan Tak die dit weer op een geweldig leuke wijze bracht terwijl zijn onderwerp erg serieus was namelijk; wij, jij, ik en de mantelzorg maar vooral de samenhang hierin, want het is en blijft toch raar dat mensen in een zaal gaan applaudiseren als mensen vertellen over wat zij doen als mantelzorger, een applaus geef je doorgaans aan iemand die iets doet wat jij niet kunt, door het delen van deze ervaring die Jan had meegemaakt tijdens de infodag over de WMO wilde hij mensen nu weer even wakker schudden en ik denk dat dat zeker wel gelukt is.

https://weert.sp.nl/blog/alle/jan-tak/2014/11/insjekken

Foto: Nico van den Bent / SP cafe Weert

Vervolgens was het tijd voor het onderwerp "Hoe is het nou met" hiervoor werd Paul Lempens gevraagd naar voren te komen en hij werd bevraagd door Jeroen en de conclusie is dat het goed gaat met Paul en dat hij zeker niet uitsluit dat er een terugkeer in de politiek is, maar dat hij nu heerlijk geniet van zijn gezin en zijn huidige baan.

Foto: Nico van den Bent / SP cafe Weert

Het laatste onderwerp van deze avond was het voorstellen van Daan Prevoo, onze lijstrekker tijdens de provinciale verkiezingen op 18 maart.

Dit was de Primeur die we mochten beleven, want hier in Weert heeft hij dus de start gemaakt van de campagne voor deze verkiezingen. Hij toonde zich strijdbaar en ging geen enkele vraag uit de weg, dit geeft hoop voor een goede uitslag van de verkiezingen.

En ik zeg " Als Rutte deze verkiezingen graag naar het landelijke trekt, en hij dus een referendum over dit kabinet wil hebben dan kan hij die het krijgen ook"

En hou aanstaande maandag de krant in de gaten was wat Daan ons nog meegaf.(Dagblad de Limburger)

Foto: Nico van den Bent / SP cafe Weert

Het was dus al met al een geslaagde avond en ook na het "officiele" gedeelte was het nog lang onrustig en vooral gezellig in het gastvrije café. 

Hieronder nog wat sfeerfoto's...

Foto: Nico van den Bent / SP cafe Weert
Foto: Nico van den Bent / SP cafe Weert

Foto: Nico van den Bent / SP cafe Weert

U bent hier