h

Democratie bij de SP in de praktijk tijdens regioconferentie

2 november 2014

Democratie bij de SP in de praktijk tijdens regioconferentie

Zes Weerter SP’ers namen gisterenmorgen en –middag ondanks het prachtige weer deel aan een regioconferentie in Roermond. De regioconferentie liet zien dat de democratie binnen de SP geen holle kreet is, er werd stevig gediscussieerd over de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar.

De afgevaardigden van de Limburgse SP-afdelingen kozen Daan Prevoo (51) uit Munstergeleen tot hun lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen. Daan werd zonder tegenstemmen gekozen. Hij is sinds 2007 Statenlid voor de SP en sinds anderhalf jaar fractievoorzitter.

Er was meer discussie over de rest van de kandidatenlijst. Mede op voortouw van de afdeling Weert vond er een wissel plaats tussen de kandidaten op plek nummer drie en zeven.

De top tien van de vijftig koppen tellende lijst bestaat achter Daan Prevoo uit Marleen van Rijnsbergen (Sittard-Geleen), Angelique Weingarten (Venlo), Bianca Evers (Roermond), oud-Statenlid Peter Visser (Valkenburg), Bram Schaminée (Roermond), zittend Statenlid Edwin Bus (Heerlen), zittend Statenlid Math Voncken (Amstenrade), gemeenteraadslid Huub Quaedflieg (Kerkrade) en gemeenteraadslid Yolanda Claessens (Heerlen). Weerter kandidaten op de lijst zijn Eric Raemaekers, Riya Geboers, Jeroen Goubet en Paul Sterk.

Naast de kandidatenlijst werd er een concept-verkiezingsprogramma vastgesteld om als basis te dienen voor een definitief programma. De Limburgse SP-afdelingen hadden van tevoren de mogelijkheden gehad om wijzigingsvoorstellen, zogenaamde amendementen in te dienen.

De schrijvers van het programma hadden vooraf al via een ‘nota van wijzigingen’ voorgesteld om het grootste deel van de amendementen over te nemen. Over aanpassingen die ontraden werden kon de regioconferentie besluiten om ze wel of niet alsnog op te nemen. De twee wijzigingsvoorstellen die de afdeling Weert had ingediend waren al overgenomen.

Door de vele wijzigingen wordt het programma de komende weken aangepast. De voorzitters van de Limburgse SP-afdelingen besluiten in december over een definitieve versie

Bert, Paul, Nico, Joost, Jeroen en Eric uit Weert kunnen terugkijken op een geslaagde dag en wisten in de pauzes toch nog even buiten van het uitzonderlijke weer te genieten. De Statenverkiezingen vinden plaats 18 maart 2015.

Leden spreken over kandidatenlijst en programma Provinciale Staten

U bent hier