h

Snelheidsduivels zorgen voor gevaarlijke situaties achterompad van Halenstraat

17 oktober 2014

Snelheidsduivels zorgen voor gevaarlijke situaties achterompad van Halenstraat

Afgelopen zaterdag werd de SP tijdens een buurtbezoek in de wijk Keent aangesproken door buurtbewoners over automobilisten die een pad achter huizen aan de Van Halenstraat gebruiken om levensgevaarlijke sprintjes te trekken. De bewoners en de SP zijn er verbaasd over dat de gemeente zegt hier niets aan te kunnen doen.

Om met voertuigen toegang te krijgen tot garages en stallingen in de achtertuinen van de huizen is een ongeveer drie meter breed pad aangelegd. Terwijl er in de naastgelegen Servilliusstraat verkeersdrempels liggen is het pad vrij toegankelijk zonder verkeersremmers. Blijkbaar maken sommigen daar dus misbruik van.

SP raadslid Jeroen Goubet ‘Ik woon er om de hoek en ken de situatie. Flink snelheid maken op het smalle pad is levensgevaarlijk. Langs de achtertuintjes staat een muur waar tal van tuinpoorten, garagedeuren en steegjes die tussen de huizenblokken doorlopen op uitkomen. Zodra er een deur opengaat en er vliegt net een auto voorbij dan is het al te laat.´

Buurtbewoners hebben het probleem gemeld bij de politie. Die gaf aan pas iets te kunnen doen als er ongelukken gebeuren. Toen buurtbewoners het probleem aankaartten bij de gemeente kregen ze ook te horen dat er niets gedaan kan worden. De SP begrijpt dat niet.

Goubet: ‘De oplossing is echt niet moeilijk. Op regelmatige afstanden kunnen op een paar plekken varkensruggetjes dwars over het pad ingegraven worden. Deze afgeronde betonnen balken steken een paar centimeters boven de bestrating uit zodat voetgangers en fietsers erlangs kunnen en voertuigen eroverheen, mits ze langzaam rijden. De buitendienst van de gemeente heeft vast wel een paar van die dingen op de werf liggen.’

De SP heeft een brief gestuurd aan de gemeente met het verzoek om een antwoord tijdens de eerstvolgende commissievergadering Ruimte op 10 november aanstaande. Ook bewoners in de buurt worden met een pamflet in de brievenbus door de SP geïnformeerd.

U bent hier