h

Klachten waterleidingen stromen binnen

7 juli 2014

Klachten waterleidingen stromen binnen

De SP heeft in het afgelopen weekend al tientallen klachten binnengekregen via haar meldpunt. De meldingen komen vanuit de hele stad.

SP raadslid Jeroen Goubet. ‘Van Keent tot Boshoven en van Industrieterrein Kanaalzone 3 tot de Binnenstad, overal komen de klachten vandaan. Opvallend veel komen er echter uit Groenewoud. Maar daar was het dit weekend dan ook weer raak met een gesprongen leiding. Uit het buitengebied en de kerkdorpen zijn nog geen meldingen binnen gekomen, maar dat hoeft uiteraard niet te betekenen dat daar niets aan de hand is.’

‘De klachten zijn erg divers. Het overgrote deel van de mensen heeft last van een lage waterdruk of regelmatig géén water uit de kraan. Ook de meldingen over de gesprongen leidingen zien we terug. In enkele gavallen is er ook overlast door bruin of troebel stinkend water uit de kraan.’

De spreiding van de meldingen laat zien dat het probleem groot is. De SP begint een aardig beeld te krijgen van waar wat aan de hand is.

‘Maar we willen vooral oproepen om te blijven melden. Hoe meer meldingen hoe beter het beeld is dat we kunnen krijgen’ aldus Goubet.

De SP blijft nog de hele zomer klachten verzamelen. De SP zal na de zomer de klachten en de resultaten van haar eigen onderzoek bundelen in een rapport en dat aanbieden aan WML en de gemeente.

SP start klachtenmeldpunt waterleidingen

U bent hier