h

Waterleidingen

12 februari 2019

SP Weert heropent meldpunt WML

Foto: SP

Nadat de Weerter SP een aantal weken geleden WML vragen heeft gesteld naar aanleiding van gesprongen waterleidingen heropenen zij nu het meldpunt.

Lees verder
16 juni 2017

College gaat aandringen op snellere vervanging leidingen Moesel

Foto: Angela Geurts / www.weert.sp.nl

Gisteren sprong voor de zoveelste keer in korte tijd in de wijk Moesel een waterleiding. Ondanks dat waterleidingmaatschappij WML ook nu het lek weer snel wist te dichten geeft het natuurlijk toch steeds weer overlast. Toevallig vond er gisteren ook een raadsvergadering plaats dus er werden meteen vragen gesteld. de SP trok al eerder aan de bel en deed zelfs uitgebreid onderzoek.

Lees verder
17 maart 2015

SP: jaarlijks meer kilometers waterleiding vervangen

Foto: Sjoerd van Hoof / weertdegekste.nl

De beste oplossing om ervoor te zorgen dat er minder waterleidingen springen is meer kilometers oude waterleiding vervangen dan nu gebeurt. Vooral leidingen uit de jaren ’60 en ’70 zijn van een dermate lage kwaliteit dat versneld vervangen nodig is. Dat is heel kort gezegd de conclusie van het rapport ‘Lek! Waarom springen de leidingen in Weert ?’ dat vanavond werd overhandigd aan Marianne Verwijs, plaatsvervangend directeur van WML en wethouder Harrie Litjens van Openbare Ruimte.

Lees verder
11 februari 2015

WML informeert Groenewoud tijdens inloopavond

Bewoners van de wijk Groenewoud werden gisteravond door de Waterleiding Maatschappij Limburg in het buurtschaphuis geïnformeerd over de problemen met de waterleidingen in hun wijk. En nog belangrijker, wat gaat WML doen om de problemen op te lossen?

Lees verder
20 januari 2015

Klachten stromen opnieuw binnen [UPDATE]

Binnen 24 uur heeft de SP inmiddels bijna twintig nieuwe klachten via haar meldpunt leidingwater ontvangen. De partij wil echter benadrukken dat de klachten ook aan WML gemeld moeten worden, de SP kan de storingen niet oplossen.

Lees verder
19 januari 2015

Zoveelste gesprongen leiding toont fundamenteel probleem aan [UPDATE]

Na enkele maanden zonder incidenten was het in het afgelopen weekend weer raak. In de nacht van zaterdag op zondag sprong er een waterleiding in de wijk Leuken. Het is opnieuw een bevestiging dat er iets fundamenteel niet goed is met het waterleidingnet in Weert.

Lees verder
7 juli 2014

Klachten waterleidingen stromen binnen

De SP heeft in het afgelopen weekend al tientallen klachten binnengekregen via haar meldpunt. De meldingen komen vanuit de hele stad.

Lees verder
4 juli 2014

SP start klachtenmeldpunt waterleidingen

Het regent het laatste jaar klachten over het leidingwaternet in Weert. Verminderde waterdruk, springende leidingen, regelmatig is het raak. Vanmorgen nog in de Magdalenastraat in Groenewoud. De SP opent vanaf vandaag een klachtenmeldpunt.

Lees verder

U bent hier