h

SP Weert heropent meldpunt WML

12 februari 2019

SP Weert heropent meldpunt WML

Foto: SP

Nadat de Weerter SP een aantal weken geleden WML vragen heeft gesteld naar aanleiding van gesprongen waterleidingen heropenen zij nu het meldpunt.

Een paar weken geleden stelden de SP in Weert vragen aan WML in verband met het opnieuw springen van verschillende waterleidingen in Weert. In de antwoordbrief van de watermaatschappij stonden antwoorden die al bekend waren door eerder onderzoek van de socialisten. Ook gaf WML aan dat zij niet kunnen voorkomen dat er nog meer waterleidingen springen.

Sinds dit antwoord zijn er inmiddels drie gesprongen leidingen bijgekomen. Op de Thornstraat, de Overweertstraat en nu op de Groenewoudlaan. Door die laatste zit zelfs een groot deel van Weert zonder water.

"Het is te gek voor woorden dat er in 30 dagen drie leidingen springen, met als gevolg dat mensen zonder water te zitten. Voor deze mensen is het onmogelijk om flesvoeding te maken mochten zij een baby hebben, ouderen beschikken niet over water om medicatie in te nemen en er is een gebrek aan bluswater indien er een brand ontstaat.

 "WML heeft ons uitgenodigd voor een gesprek. Als het aan ons ligt gaan ze niet met de SP in gesprek, maar met de getroffen inwoners van Weert";. Aldus Nico van den Bent, organisatiesecretaris van de afdeling.

Daarom zijn in de afgelopen dagen in de directe omgeving van de buurten, waar sprake is geweest van gesprongen waterleidingen, brieven rondgebracht door vrijwilligers van de SP. In de bijlage was het antwoord van WML te vinden, én de vraag of men behoefte heeft om hierop te reageren.

Meld hier uw klacht
https://weert.sp.nl/form/meldpunt-klachten-leidingwater

U bent hier