h

Gemeente luistert naar bewoners Boshoven; fietsoversteek Gouverneurlaan blijft

15 juni 2014

Gemeente luistert naar bewoners Boshoven; fietsoversteek Gouverneurlaan blijft

Tachtig procent van de Boshovenaren die ondervraagd zijn door de gemeente over hoe het gebied rond het te bouwen geluidsscherm langs de Ringbaan Noord eruit moet komen te zien wil dat de fietsoversteek bij de Gouverneurlaan blijft. De gemeente heeft daarop besloten de oversteekplek niet te schrappen.

Wel wordt de oversteek veiliger gemaakt. Over hoe dat eruit komt te zien mogen bewoners van Boshoven als ze willen ook meepraten. Verder komt er op verzoek geen nieuwe doorsteek vanaf de uitgang van de fietstunnel langs de Eindhovenseweg de wijk Oda in en komt er achter het geluidsscherm een park.

Door inzet van de SP en het Comité Geluidsoverlast Boshoven werd anderhalf jaar geleden besloten dat er een geluidsscherm langs de Ringbaan Noord komt. De uitwerking van die plannen leek vorig jaar behoorlijk mis te gaan doordat de gemeente ineens een andere koers leek te varen over met name de fietsoversteek. Dit sloot duidelijk niet aan bij de mening van het comité dat de stem van de wijkbewoners vormt.

SP raadslid Jeroen Goubet: Sinds de gemeente inzag dat een eigen koers, tegen de bewoners in varen geen zin heeft is het prima gegaan. De enquête, luisteren naar mensen hen erbij betrekken en vervolgens ook nog een besluit nemen op basis van wet de mensen het liefst willen, dat is prima. Zo moet het.

Afgelopen week informeerde de gemeente bewoners met een brief. Ook in de definitieve uitwerking van de plannen krijgen ze een grote stem. Op 26 juni is er om 19:30 uur een informatiebijeenkomst voor belangstellenden in het nieuwe stadhuis.

Geluidsscherm Ringbaan-Noord definitief

U bent hier