h

Snel starten met invullen oude stadhuis

18 mei 2014

Snel starten met invullen oude stadhuis

Alle partijen in de gemeenteraad zijn voor het behoud van het oude stadhuis van Weert. Dat bleek tijdens een commissievergadering afgelopen week. Toch kwamen er vele vragen over de herinvulling. De SP is voor snelle besluitvorming, zodat ook snel met de (tijdelijke) invulling kan worden begonnen.

"Eerst moet een besluit worden genomen over sloop of behoud van het stadhuis, voordat er verdere stappen mogelijk zijn," aldus SP-raadslid Bert Peterse. "Uit de analyses blijkt sloop of verkoop de slechtste optie is en tijdelijke herinvulling de beste zeker door het combineren van de ideeën van shoppinglab en C'Magne, ondersteund met de archieffunctie en Punt Welzijn. Hiervoor is een intentieovereenkomst met C'Magne opgesteld."
 
Tijdens de commissievergadering werden allerlei vragen over die intentieovereenkomst gesteld. Peterse: "Die overeenkomst is nu niet zo spannend en van belang. Het is zaak een besluit tot behoud te nemen en tot een goede exploitatie te komen. Die exploitatieovereenkomst zal wel goed in elkaar moesten zitten. Ik erger me dan ook aan een hele rits aan detail - en wat als? vragen. Laten we nu snel het college het vertrouwen geven om met een goede exploitatieovereenkomst te komen. Hoe langer het gebouw leeg blijft staan hoe slechter dit voor het gebied is." 
 
De gemeenteraad neemt 28 mei een besluit over sloop of behoud van het oude stadhuis.

U bent hier