h

Tienpuntenplan voor een beter Weert (concept)

5 november 2013

Tienpuntenplan voor een beter Weert (concept)

Na vorig week de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen te hebben gepresenteerd komt de SP vandaag met haar verkiezingsprogramma. De socialisten komen niet met een lang verhaal maar met een tienpuntenplan voor een beter Weert.

SP fractievoorzitter en kandidaat lijsttrekker Jeroen Goubet. ‘Tien punten maken het begrijpelijk. Verkiezingsprogramma’s hebben een aantal nadelen. Ze zijn lang, saai, worden daarom toch nauwelijks gelezen en zijn snel achterhaald. Wij willen op hoofdlijnen laten zien voor welke richting we kiezen en niet alles in beton gieten. We steken zo denk ik ook de hand uit naar de andere partijen. Want dit vinden we belangrijk maar over de uitwerking valt met ons te praten.’ Net als over de kandidatenlijst mogen de leden zich volgende week donderdag over het tienpuntenplan uitspreken. Als beiden worden vastgesteld is de SP echt helemaal klaar voor de verkiezingen!      
Weert beter en socialer in tien punten   


  1. Investeer in mensen, niet in stenen. Voorlopig geen prestigieuze bouwprojecten meer in Weert. De tekorten op de gemeentebegroting zijn de oorzaak van de (leegstaande) bouwprojecten. Terug naar de menselijke maat.

  2. Stop de armoede in Weert, te beginnen onder kinderen. In Weert is 1 op de 10 huishoudens arm, waaronder 1.000 kinderen. De SP wil de armoede in Weert bestrijden door sociaal beleid te handhaven en te versterken.

  3. De beste investering in veiligheid is het voorkomen van problemen. Aandacht, zorg en gelijke kansen voor onze jeugd. Armoede betekent minder kansen en grotere risico’s. Voorkomen is beter dan genezen.

  4. Geen zorgen om de zorg: De gemeente Weert voert haar (nieuwe) zorgtaken voor de jeugd, gehandicapten en ouderen fatsoenlijk uit. Het Rijk bezuinigt gemakkelijk, de gemeente moet meer doen met minder geld en krijgt de rekening gepresenteerd. Zorg en armoedebestrijding blijven buiten schot! De (nieuwe) zorgtaken voor de gemeente worden zo dicht mogelijk bij de mensen georganiseerd. Geen privatiseringen, geen topsalarissen en de gemeente(raad) aan het roer.

  5. Goede en complete scholen in alle Weerter wijken en dorpen, ook in Leuken en Laar!

  6. Iedereen heeft recht op werk, ook degenen die graag willen maar niet volledig kunnen. Investeren in de Risse, werken op de menselijke maat in de wijken en dorpen, de gemeente Weert geeft met inhuur het goede voorbeeld.

  7. Lasten delen we eerlijk: Rioolheffing gekoppeld aan de WOZ-waarde. Lastenverlichting voor tweederde van de Weertenaren én de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten.

  8. Wonen in Weert voor iedereen. Bouw van sociale huur en betaalbare koop voorop. De gemeente neemt de regie en stelt een bouwpact op.

  9. Weert stad in het groen. Natuur voor de mensen én voor de toekomst. Rust en recreatie in het buitengebied gescheiden. Onderhoud van straten, groen en voorzieningen op orde.

  10. Economische kansen voor Weert liggen bij onze Brabantse buren. In Eindhoven, niet in Midden-Limburg. Eerlijke en nuttige samenwerking zonder Weerter miljoenen naar de Maasplassen!
    SP presenteert kandidatenlijst  

U bent hier