h

SP presenteert kandidatenlijst

22 oktober 2013

SP presenteert kandidatenlijst

Jeroen GoubetDe Weerter SP heeft vandaag de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar aan haar leden gepresenteerd. De lijst telt dertig namen en wordt aangevoerd door SP-raadslid en fractievoorzitter Jeroen Goubet (28). Op 14 november aanstaande stemmen de SP- leden over de lijst.

Het bestuur van de SP Weert is trots op de kandidatenlijst die is neergezet. Afdelingsvoorzitter Ronald van Raaij, zelf achtste op de lijst licht toe; ‘Er is veel werk verzet. Deze zomer zijn er met zo’n vijftien SP-leden stevige gesprekken gevoerd. SP kandidaat wordt je niet zomaar want we willen veel veranderen en dan gaan we niet over één nacht ijs. Negen nieuwe gezichten op de lijst hebben een speciale zesdaagse landelijke SP cursus gevolgd om ze klaar te stomen als gemeenteraadslid. We zijn er klaar voor!’

Kandidaat lijsttrekker Jeroen Goubet is dat ook. ‘Door slecht landelijk maar ook lokaal beleid is een socialer Weert hard nodig. In barre tijden mogen Weertenaren, rijk maar vooral arm, niet de dupe worden van problemen die ze niet zelf veroorzaakt hebben. Als de mensen dat in maart ook vinden en de SP in Weert flink groter maken dan gaan we er alles aan doen om onze stad en gemeente mee te besturen in het college van Burgemeester en Wethouders.’

De top tien van de SP-lijst wordt na Jeroen gevormd door de raadsleden Bert Peterse op plek twee en Angela Geurts op plek vijf. Karin Duijsters op de derde en Peter Vink op de vierde plek zijn nieuwe namen, maar allebei al meer dan tien jaar actief binnen de Weerter SP. Dat geldt ook voor Eric Raemaekers op zeven, Riya Geboers op negen en bekende Weerter SP’er Paul Lempens op tien. Een nieuw gezicht op de lijst en binnen de SP is Arjen Lobregt op de zesde plek die daarmee de top tien compleet maakt. Oud raadsleden Rudy Nordhausen, Herman Beuvens en Jan Tak zijn de lijstduwers.

Op 14 november mogen de leden van de SP zich uitspreken over de kandidatenlijst en bijvoorbeeld ook wijzigingen voorstellen. Want over de lijst hebben de 190 leden van de grootste ledenpartij van Weert uiteraard het laatste woord.

Dat geldt ook voor het verkiezingsprogramma dat begin volgende maand gepresenteerd wordt en waarover ook op 14 november wordt gestemd.

De volledige kandidatenlijst:

  1. Jeroen Goubet (1985) is de huidige fractievoorzitter van de SP in de Weerter gemeenteraad. Hij is met een korte onderbreking sinds 2009 raadslid en stond als tweede op de kandidatenlijst in 2010. Ook is hij bestuurlid van de lokale SP afdeling waar hij eerder onder andere voorzitter van was. In de gemeenteraad zit hij in de commissies Algemene Zaken en Ruimtelijke Ordening. Jeroen is geboren in Weert, getrouwd en woont in Keent. Van beroep is hij chemisch analist bij een farmaceutisch bedrijf in Weert.
  2. Bert Peterse (1983) is sinds 2011 gemeenteraadslid voor de SP in Weert en stond vijfde op de kandidatenlijst in 2010. Hij is organisatiesecretaris in het bestuur van de Weerter SP en was regiovertegenwoordiger in het landelijke SP bestuur voor Midden-Limburg. In de gemeenteraad neemt hij de commissie Economische Zaken voor zijn rekening. Bert is geboren en groeide op in Nijmegen, woont in de Weerter binnenstad en is van beroep beleidsambtenaar bij de gemeente Peel en Maas.
  3. Karin Duijsters (1966) is de eerste nieuwkomer op de kandidatenlijst van de SP. Naast kandidaat raadslid is ze ook kandidaat bestuurslid voor de Weerter SP. Van beroep was ze tot enkele jaren geleden motoragente en is nu jongerenwerkster. Karin komt uit Weert en woont in de wijk Molenakker.
  4. Peter Vink (1949) is de tweede nieuwkomer op de SP-lijst. Binnen de Weerter SP is hij echter zeker geen onbekende, hij is al meer dan vijftien jaar bij de partij betrokken door het aan de kaak stellen van misstanden bij sociale werkvoorziening De Risse. Hij was daar tot vorig jaar werkbegeleider en is nu met pensioen. Peter komt uit Weert, is getrouwd en woont in Groenewoud.
  5. Angela Geurts (1983) is het derde huidige SP-raadslid op de kandidatenlijst. Ze is raadslid sinds 2013 en stond zesde op de kandidatenlijst in 2010. In de gemeenteraad zit ze in de commissie Welzijn. Angela is leerkracht op een basisschool in Maarheeze waar ze ook vandaan komt. Ze woont in de wijk Moesel.
  6. Arjen Lobregt (1976) is een nieuw gezicht in de SP. Hij werd in 2012 lid van de partij maar volgde deze zomer al de landelijke SP cursus ‘lokale politiek’ om klaargestoomd te worden tot raadslid. Arjen komt uit Zaltbommel, is elektrotechnicus bij een bekend bedrijf in Veldhoven en woont in Keent.
  7. Eric Raemaekers (1971) stond in 2010 zestiende op de kandidatenlijst voor de SP. Hij doet al jaren me in de steunfractie van de SP en volgde onlangs ook de cursus ‘lokale politiek’. Hij was tot voor kort uitbater van café De Beatrix aan het Bassin. Eric komt uit Weert woont in de Binnenstad.
  8. Ronald van Raaij (1963) is nieuw op de kandidatenlijst maar is al geruime tijd voorzitter van de Weerter SP afdeling, de belangrijkste en meest verantwoordelijke functie binnen een SP afdeling. Ron is van beroep vrachtwagenchauffeur en komt uit Amsterdam. Hij is getrouwd en woont in Boshoven.
  9. Riya Geboers (1955) stond in 2010 als dertiende op de Weerter SP kandidatenlijst. Ze was tot enkele jaren terug bestuurslid en werkt in de Weerter bibliotheek. Riya komt uit Budel, woont in de wijk Graswinkel en heeft een relatie met de bekende SP’er Faisal Nasser uit Irak.
  10. Paul Lempens (1974) was twee keer lijsttrekker voor de SP in Weert en stond in 2010 op de vierde plek van de lijst. Hij was tot voor kort raadslid, bestuurslid en eerder ook Tweede Kamerlid. Paul komt uit Weert, werkt bij vakbond Abvakabo, is getrouwd en woont in Boshoven.
  11. Nico van den Bent (1966) is nieuw op de kandidatenlijst. Hij is instructeur veiligheidsopleiding en trainingen en heeft daarvoor lang bij defensie gewerkt. Nico woont in Groenewoud.
  12. Christian Maesen (1965) stond 22e op de kandidatenlijst in 2010. Zij is secretaris van stichting ZijActief, een katholiek vrouwennetwerk, in Altweerterheide en woont daar ook.
  13. Patrick Nijman (1971) stond negentiende op de kandidatenlijst in 2010. Hij is ambulancebroeder en woont in Hushoven.
  14. Sabine Aspers (1979) was tot enkele jaren terug betrokken bij de jongerenafdeling ROOD van de SP in Weert. Ze werkt bij Muziekcentrum de Bosuil. Sabine woont in Keent.
  15. Marie-Jeanne Pleket-Wijen (1961) stond zeventiende op de kandidatenlijst in 2010. Ze is nauw betrokken bij de hulpdienst van de SP Weert en woont in Groenewoud.
  16. Peter de Kievit (1955) was eerder betrokken bij de sociaal bevlogen Werknemerspartij en is zeer actief in het Weerter verenigingsleven. Peter woont in Boshoven.
  17. Annet Nijsen (1946) is sinds enkele jaren betrokken bij de SP en volgde onlangs de cursus ‘lokale politiek’. Annet woont in Boshoven.
  18. Peter Frenken (1959) stond achtste op de kandidatenlijst in 2010. Hij is en was betrokken bij het opzetten van diverse re-integratieprojecten voor met name jongeren. Peter woont in Boshoven.
  19. Ellen Coenen-de Haas (1941) stond negende op de kandidatenlijst in 2010. Zij was lange tijd bestuurslid en ook afdelingsvoorzitter van de Weerter SP. Zij verzorgt het ledencontact binnen de SP. Ellen woont in Boshoven.
  20. Lin Franssen (1949) stond zevende op de kandidatenlijst in 2010. Ook hij is bestuurslid geweest en nog zeer nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de Weerter afdeling. Lin woont in Leuken.
  21. Jan Koole (1954) was bestuurslid en stond tweede op de kandidatenlijst voor de SP in 2002 toen de partij voor het eerst in de Weerter raad kwam. Jan woont in Boshoven.
  22. Noesjka van de Meer (1993) is de jongste kandidaat en stond 24e op de lijst in 2010. Noesjka woont in Laar.
  23. Herbert Sprankenis (1959) raakte enkele jaren geleden betrokken bij de SP door acties rond ‘Red de postbode’. Herbert woont in Leuken.
  24. Agnes Wulms (1964) werkt in de zorg en heeft hierin eigen initiatieven opgezet. Agnes woont in Keent.
  25. Werner von Scheibler (1954) is al jaren betrokken bij de SP en is actief in meerdere groene organisaties. Werner woont in Moesel.
  26. Piet van de Vorst (1948) is al meer dan dertig jaar actief binnen de SP en was de drijvende kracht achter huuracties in de Sint Josefslaan zo’n tien jaar geleden. Dankzij deze acties woont hij daar nog steeds in Keent.
  27. Ari Gardi (1970) stond 26e op de kandidatenlijst in 2010. Ari is altijd betrokken bij buurt en marktacties van de SP en woont in Groenewoud.
  28. Rudy Nordhausen (1982) is oud SP-raadslid en woont samen met huidig SP-raadslid Angela Geurts. Rudy woont in Moesel.
  29. Herman Beuvens (1938) was lijsttrekker voor de SP tijdens de vorige raadsverkiezingen in 2010. Vanwege zijn gezondheid moest hij stoppen in 2011 maar is nog steeds nauw betrokken bij de SP. Niet in de laatste plaats vanwege zijn groene achtergrond en ervaring waarmee hij de gemeenteraadsleden nog altijd van informatie en advies voorziet. Herman woont in Boshoven.
  30. Jan Tak (1940). Was gemeenteraadslid tot 2011 en is nog steeds nauw betrokken bij de Weerter SP. Jan is als bekende SP’er nauw betrokken bij zijn woonwijk Fatima. Deze zomer vormde hij samen met de fractievoorzitter en de afdelingsvoorzitter de drietalige kandidatencommissie die de kieslijst heeft opgesteld. Met reden maar met pijn in het eigen hart is hij niet verkiesbaar als raadslid.

U bent hier