h

Weerter initiatieven onderzoeken voor invulling stadhuislocatie

13 september 2013

Weerter initiatieven onderzoeken voor invulling stadhuislocatie

Het college van Burgemeester en Wethouders van Weert maakte bekend dat het bedrijf C’Magne de voorkeur heeft voor de tijdelijke invulling van het huidige stadhuis van Weert, als de gemeente in 2014 is verhuisd. De SP is verbaasd over de keuze. Bovendien spreekt het college voor haar beurt.

SP-raadslid Bert Peterse: “Er zijn twee Weerter initiatieven en twee andere initiatieven. Volgens het college heeft invulling door C’Magne de voorkeur. Hier is alleen naar het geld gekeken en zelfs dat klopt niet.”

De SP stelt dan ook voor in ieder geval een doorrekening te maken waarbij ook de Weerter initiatieven worden betrokken. Peterse: “De initiatieven ShoppingLab en Sweet Sixties komen van Weerter ondernemers. ShoppingLab is een invulling van tijdelijke winkeltjes en werkruimten, Sweet Sixties een tentoonstelling over Weert/ Limburg in de jaren ’60. Deze initiatieven verdienen in ieder geval een kans op een eerlijke vergelijking. Dat kan alleen als alle plannen op een zelfde manier worden getoetst en worden doorgerekend. Dat is nu nog niet gebeurd.”

U bent hier