h

Voorschoolse educatie: gaat het in Weert wel goed?

3 september 2013

Voorschoolse educatie: gaat het in Weert wel goed?

Eind vorige maand kwam er in de media naar voren dat er problemen zijn in het onderwijs voor kinderen met een achterstand. Gemeenten krijgen extra geld om deze kinderen te helpen maar uit een onderzoek van de Onderwijsinspectie blijkt dat dit geld vaak niet de juiste kinderen bereikt. De SP wil weten hoe het in Weert gesteld is.

Woensdag 21 augustus berichtte diverse media over grootschalig onderzoek van de onderwijsinspectie naar vroeg- en voorschoolse educatie. De conclusie luidt: Het onderwijs voor peuters en kleuters met een taalachterstand schiet ernstig te kort. Gemeenten weten vaak niet of ze de juiste kinderen bereiken, achter de zorg voor kinderen zit veelal geen strak plan en ouders worden amper betrokken bij de activiteiten.

De SP fractie zou daarom weten of het geld in Weert wel de juiste kinderen bereikt, door wie en hoe bepaald wordt waar het geld naartoe gaat. Ook wil de partij weten of er afstemming is tussen het voorschoolse lesprogramma en de basisscholen en of er iets bekend is over de resultaten van de extra ondersteuning in Weert..

De SP wil graag een antwoord van de wethouder krijgen tijdens de aanstaande vergadering van de commissie Welzijn.

U bent hier