h

Weerter SP´ers vieren geslaagd jubileumfeest

9 mei 2013

Weerter SP´ers vieren geslaagd jubileumfeest

Vele gasten tijdens de jubileumavond van de SPOp 1 mei vierden zo´n 80 SP´ers en andere gasten het 25 jarig bestaan van de partij in Weert. Precies vijf en twintig jaar eerder werd de partij opgericht en een tweetal belangrijke betrokkenen van dat moment, Tiny Kox en Jan de Wit, waren aanwezig.

Voorafgaand aan de avond was er voor leden een maaltijd georganiseerd. Om acht uur begon de avond echt met een welkom van afdelingsvoorzitter Ron van Raaij.

Daarna was het woord aan SP fractievoorzitter in de Eerste Kamer Tiny Kox. In 1988 was hij nauw betrokken bij de oprichting van de afdeling in Weert. Hij droeg een column voor waarin hij inging op de uitdagingen waar de SP in 1988 voor stond en streed en de overeenkomsten met die in 2013. Waardering en mede met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar concludeerde hij dat de Weerter SP klaar is voor de volgende grote stap, meebesturen in Weert.

Daarna ging de presentator van de avond, Weert-FM presentator Robert Beelen in gesprek met Tiny Kox en SP Kamerlid Jan de Wit uit Heerlen. Ook Jan de Wit was betrokken bij de oprichting in 1988.

Toen was het tijd voor de ´Canon van de SP Weert´. Aan de hand van een kleine 50 beelden nam afscheid nemend SP-raadslid Paul Lempens de aanwezigen mee lang 25 jaar SP in Weert. Een tijdlijn waar ook Harry Bouten, oprichter en voorman van de afdeling in de vroege jaren een mooie plek in kreeg.

Mensen maken de SP en daarom is er in de nieuwsbrief die de SP Weert al jaren bij het maandelijkse partijblad De Tribune voegt iedere maand een interview met een SP´er uit Weert, Nederweert Of Cranendonck te lezen. Presentator Robert Beelen vroeg Anke van Dodewaard en Riya Geboers, die beiden de gesprekken in de laatste jaren voerden, hoe de Weerter SP´er uitziet. Wat drijft haar of hem en waarom de SP? Een interessante discussie over drijfveren en het werk dat de SP doet volgde.

Tot slot maakte SP fractievoorzitter Jeroen Goubet bekend dat Angela Geurts Paul Lempens op zal volgen als raadslid. Op 22 mei wordt ze geïnstalleerd. Hij riep op om onder het genot van een drankje nog eens na te praten en dat deden veel gasten dan ook. Naar verluid trok oud-SP raadslid Jan Tak rond een uur of twee de deur van het SP-cafe De Beatrix dicht!


SP-cafe De Beatrix


Voorafgaand aan de feestavond was er voor SP-leden de gelegenheid voor een feestmaal.


Het podium


Weerter, Nederweerter en Cranendonckse SP'ers genieten van het Chinees buffet.


Afdelingsvoorzitter Ronald van Raaij heet iedereen welkom.


Tiny Kox, SP-fractievoorzitter in de Eerste Kamer las een eigen column voor over 25 jaar SP Weert. Hij was zelf nauw betrokken bij de oprichting in 1988.


Weert-FM radiopresentator Robert Beelen presenteerde de avond en interviewd hier Tiny Kox en SP-Kamerlid Jan de Wit


Een volle zaal


Tiny Kox


ook SP-Tweede Kamerlid Jan de Wit uit Heerlen was betrokken bij de oprichting van de SP afdeling in Weert en verteld over die tijd.


Oud-SP raadslid Paul Lempens blikt in beelden terug op 25 jaar SP met de 'Canon van 25 jaar SP'


Ook burgemeester Heijmans (middden) kwam een kijkje nemen samen met Weert Lokaal raadslid Frans Adriaens en VVD raadslid Harry Peters.


Anke van Dodewaard interviewde jarenlang maandelijks Weerter SP-leden voor de lokale nieuwsbrief in partijblad De Tribune. Robert Beelen ging met haar daarover in gesprek


Een tijdje terug nam Riya Geboers dat stokje van Anke over.


Robert Beelen in gesprek met Riya en Anke.


Paul Lempens voegt zich erbij.


Tijdens de jubileumavond werd ook bekend gemaakt dat Angela Geurts binnenkort Paul Lempens opvolgt als raadslid


Bloemen uiteraard voor Paul


Paul Lempens en Angela Geurts


Angela in gesprek met Riya en Weert Lokaal raadslid Frans Adriaens

SP pakt uit rond jubileum

U bent hier