h

SP-raadslid Paul Lempens stopt

26 april 2013

SP-raadslid Paul Lempens stopt

Paul LempensSP’er Paul Lempens stopt als raadslid. Omdat hij een nieuwe baan heeft gevonden bij de vakbond ABVAKABO in Utrecht zal hij zijn werk niet goed kunnen combineren met zijn raadslidmaatschap.

Paul Lempens is als raadslid maar ook in tal van andere hoedanigheden van groot belang voor de SP in Weert geweest. Hij nam eind jaren negentig het stokje als voorman van de Weerter SP over van oprichter Harry Bouten. In 2002 werd hij in Weert het eerste SP-raadslid in Midden-Limburg. En is dat sindsdien met een onderbreking van een paar jaar toen hij Tweede Kamerlid was.

Hoewel hij al een tijdje wat meer afstand nam, ook vanwege de geboorte van zijn eerste zoon eind 2011 is hij voor velen nog steeds het gezicht van de SP in Weert.

SP raadslid Jeroen Goubet die vorig jaar het fractievoorzitterschap van Lempens overnam; ´Paul is van de mensen en de mensen weten dat. Ondanks dat ik weet dat we elkaar nog heel regelmatig zullen zien en spreken zal ik toch die gedreven stem naast me in de raad gaan missen. ‘

Over wie Paul Lempens opvolgt als raadslid zal binnenkort meer bekend worden.

Verklaring Paul Lempens over zijn afscheid

U bent hier