h

Actiecomité Wateroverlast Bloemenbuurt aan tafel bij college

1 november 2012

Actiecomité Wateroverlast Bloemenbuurt aan tafel bij college

Het Actiecomité Wateroverlast Bloemenbuurt wordt actief betrokken bij het oplossen van de problemen van de wateroverlast in de Bloemenbuurt in Boshoven. Het college gaat ten minste twee keer per jaar met het comité om tafel om de voortgang van het oplossen van de problemen te bespreken.

“Nadat dit voorjaar een grondige analyse is vastgesteld hoe het probleem is op te lossen, gaat de gemeente nu ook het actiecomité meer betrekken,” zegt SP-raadslid Bert Peterse. “Dit werd tijd ook.”

In september greep de SP de klachten van het comité aan om het college ter verantwoording te roepen. Peterse: “De gemeente informeert de bewoners niet en betrekt hen onvoldoende bij de oplossingen. Bovendien zijn de bewoners de ogen en oren voor de gemeente. Volgens de antwoorden op mijn vragen zouden er geen problemen met het reinigen van de kolken en aqua gate. Het actiecomité liet weten dat hier niets van klopt. Daarom moeten zij betrokken worden bij de oplossingen en kunnen zij een vinger aan de pols houden.”

Gemeente is laks in aanpak wateroverlast - 17 september 2012

U bent hier