h

Roemer in Stramproy: ‘natuur is geen luxeproduct’

4 september 2012

Roemer in Stramproy: ‘natuur is geen luxeproduct’

Emile Roemer in StramproyZaterdag bezocht SP leider Emile Roemer het natuurgebied Kempen-Broek bij Stramproy. Hij was vooral onder de indruk van de samenwerking tussen natuurorganisatie ARK, bewoners, boeren en omwonenden.

Het Kempen-Broek wordt uitgebreid, gekoppeld aan andere gebieden en in een zo natuurlijk mogelijke staat teruggebracht. Stukjes natuur en stukjes landbouwgrond, nu vaak nog een lappendeken, worden opnieuw ingedeeld. Dat levert voor beiden voordelen op. Ook is er ruimte voor recreatie. Zo ontstaat uiteindelijk een afwisselend natuurgebied dat zich ook over de grens met België uitstrekt.

Emile Roemer op werkbezoek in Stramproy

Roemer bezocht het natuurgebied onder andere samen met SP Kamerlid Henk van Gerven. Met kinderen van de scouting knipte hij een stuk prikkeldraad door om de verbinding van natuurgebieden te symboliseren.

Roemer gaf het aan dat het belangrijk is dat natuurgebieden in Nederland met elkaar verbonden worden. Aan deze ‘ ecologische hoofdstructuur’ wordt al jaren gewerkt maar het kabinet Rutte heeft onder de noemer van bezuinigingen een flinke streep door veel van die plannen gezet. Roemer wil dat de verbindingen worden afgemaakt. ‘Natuur is geen luxeproduct’, zo besloot hij in Stramproy.

Foto´s Petra Heliscova

Emile Roemer op werkbezoek in Stramproy Emile Roemer op werkbezoek in Stramproy Emile Roemer op werkbezoek in Stramproy Emile Roemer op werkbezoek in Stramproy Emile Roemer op werkbezoek in Stramproy Emile Roemer op werkbezoek in Stramproy Emile Roemer op werkbezoek in Stramproy Emile Roemer op werkbezoek in Stramproy Emile Roemer op werkbezoek in Stramproy Emile Roemer op werkbezoek in Stramproy

Kamerlid brengt werkbezoek aan IJzeren Rijn

U bent hier