h

SP: alsnog verkiezingsborden plaatsen

15 augustus 2012

SP: alsnog verkiezingsborden plaatsen

plekkeDe SP heeft begrepen dat de gemeente Weert geen aanplakborden voor verkiezingsposters zal plaatsen deze campagne. Het zou een bezuiniging betreffen die in een begroting heeft gestaan. De partij vindt dit verkeerde zuinigheid en wil dat de burgemeester alsnog verkiezingsborden plaatst.

Fractievoorzitter Paul Lempens: "Wij hebben tegen die begroting gestemd, en niet alleen om deze reden. Het is nooit besproken in de raad en een erg klein bedrag (15.000 euro op de miljoenenbegroting van de gemeente). Desnoods moet het maar uit de fractiebudgetten worden betaald."

"Verkiezingsborden zijn een laagdrempelige manier om de opkomst te verhogen, een bezuiniging is een bezuiniging op de democratie. Wij doen met D66 een beroep op de burgemeester om alsnog de borden te laten plaatsen, 1 per wijk. Desnoods maken we onze eigen borden. Wat een onzin."

De SP heeft een SP-café ingericht gedurende de campagne om laagdrempelig informatie te geven over de partij.

U bent hier