h

Gemeente: inschattingfouten bij plaatsen bewegwijzering Ringbaan leiden nauwelijks tot extra kosten

4 maart 2012

Gemeente: inschattingfouten bij plaatsen bewegwijzering Ringbaan leiden nauwelijks tot extra kosten

Nieuw verkeersbord langs de Ringbaan WestEr zijn op sommige plaatsen inschattingsfouten gemaakt bij het plaatsen van de nieuwe bewegwijzering op de Weerter ringbanen. Dat geeft de gemeente toe in een antwoord op vragen die de SP eind vorig jaar stelde. Het weer verwijderen van borden, bijvoorbeeld langs de Bocholterweg, heeft echter niet tot veel extra kosten geleid aldus de gemeente.

De SP vroeg in de eerste plaats hoe de nieuwe bewegwijzering tot stand is gekomen en wie haar geplaatst heeft. ‘Zoals u terecht suggereert is dit in samenwerking gebeurt met andere partijen. Er is ambtelijk overleg geweest met de provincie Limburg en Rijkswaterstaat. De firma AGMI heeft als gecontracteerde leverancier van de bebording in Weert samen met de firma Heijmans Techniek en Mobiliteit de leverantie en plaatsing verzorgt’ aldus de gemeente in haar uitgebreide antwoordbrief.

‘U geeft terecht aan dat op de Bocholterweg borden weer zijn verwijderd en dat rondom het kruispunt Ringbaan Zuid/Maaseikerweg wegwijzers destijds foutief zijn opgehangen.’ Zo stelt de gemeente in een reactie op de vraag over fouten in de bewegwijzering. ‘De situatie met betrekking tot de Bocholterweg is ontstaan door een interne inschattingsfout met betrekking tot de impact van de borden op de directe omgeving.’’Na reacties van omwonenden is de situatie direct opnieuw bekeken en is besloten om op de Bocholterweg voor een andere oplossing te kiezen.’

Tot slot geeft de gemeente aan dat er weinig extra kosten aan het herstellen van de fouten verbonden zijn. De borden worden elders hergebruikt. Alleen de extra manuren voor het verwijderen van de borden zijn verrekend. Omdat het foutief plaatsen van richtingaanwijzers een fout van de aannemer is, komt dit ook voor kosten van de aannemer.

‘Ik ben blij met de antwoorden’ zo reageert SP raadslid Jeroen Goubet ‘De gemeente geeft toe dat er fouten zijn gemaakt en legt die ook uit. Het heeft de belastingbetaler bijna niets extra gekost. Ook is het goed om te zien dat de borden zijn verwijderd omdat er klachten van omwonenden kwamen. De gemeente heeft hier snel op gereageerd om verdere overlast te voorkomen.’

 

Vragen over bewegwijzering Ringbaan

 

U bent hier