h

Actievoeren opschoonteam werkt: wegbezuiniging van de baan

30 maart 2012

Actievoeren opschoonteam werkt: wegbezuiniging van de baan

opschoonmanEen succesvol project om mensen uit te ellende te halen en op een nuttige manier weer aan het werk te brengen dreigde wegbezuinigd te worden door de gemeente Weert. In de gemeenteraad verzette de SP zich tegen de voorgenomen wegbezuiniging van het zogenaamde ´opschoonteam´, maar het waren bovenal de leden van het team die zelf er voor vochten om te blijven bestaan.

Het opschoonteam werd in 2005 opgestart om cliënten van de instelling Vincent van Gogh verslavingszorg iets nuttigs te laten doen in de maatschappij. Inmiddels is het team in Weert een vertrouwd beeld geworden. De mannen met de gele hesjes, die gewapend met prikstokken alle rondslingerende rommel van de promenades halen en uit de struiken verwijderen in onze Weerter binnenstad.

Door bezuinigingen van de gemeente Weert dreigde opheffing per begin aankomende week.

De leden van het team kwamen hier zelf tegen in het verweer. Eerder deze maand namen ze zelf het initiatief tot een gesprek met wethouder Litjens. Ook de SP werd benaderd voor een gesprek dat werd gevoerd door SP´ers Jan Tak (oud-raadslid) en Lin Franssen (oud bestuurslid). De SP gaf daarin enkele tips om de actie van het team te laten slagen.

In de commissievergadering Welzijn begin deze maand riep de SP wethouder Litjens ter verantwoording. De wethouder gaf aan ´ dat de inzet is om het team te behouden en dat men zocht naar een oplossing´.

Zorgbegeleidingsorganisatie Mensana neemt vanaf nu de financiering van het team voor haar rekening waarmee de opheffing van de baan is. De SP feliciteert de leden van het team met hun behaalde resultaat.

Opschoonteam wil niet opgeschoond worden
Onbegrip; ingezonden reactie op 'Opschoonteam vreest opheffing'

U bent hier