h

SP verbindt als enige conclusie aan verkeerd gekapte bomen

11 februari 2012

SP verbindt als enige conclusie aan verkeerd gekapte bomen

Zijn de Weerter bomen veilig voor de zaag?Op initiatief van de SP werd er in de raadsvergadering van februari gepraat over opnieuw verkeerd gekapte bomen, ditmaal aan de Louis Regoutstraat. De SP liet aan de wethouder weten dat het vertrouwen bijna weg is. De gehele raad sloot zich hierbij aan maar behalve de SP durfde niemand een conclusie te trekken.

‘Vorig jaar hebben we al tot drie keer toe gewezen op verkeerd gekapte bomen. Steeds kwam er een ‘sorry’ van de wethouder en er werden maatregelen aangekondigd waarin we vertrouwen hadden. En dan gebeurt het toch weer. Ik wil graag weten hoe de wethouder erover denkt en hem tegelijk meegeven dat ons vertrouwen ooit op is’ aldus raadslid Jeroen Goubet.

Tot verbazing van de SP waren andere partijen zelfs nog feller in hun oordeel, met name de VVD. Ook D66 sprak van ‘een laatste waarschuwing’. De PvdA gaf aan dat er in het aan te leggen bedrijvengebied Kampershoek-Noord ook dingen misgaan en het CDA riep de gemeente op daar voorlopig niemand met een zaag naartoe te sturen.

De wethouder vond het uiteraard ook allemaal verschrikkelijk, kondigde opnieuw extra maatregelen aan maar gaf aan niet geheel uit kunnen sluiten dat er nog wel eens ooit iets misgaat.

‘Ik begrijp dat de wethouder of een medewerker van de gemeente niet bij iedere kap aanwezig kan zijn. Ik begrijp dus ook dat het misschien nog wel eens fout gaat. Maar toch is en blijft de wethouder verantwoordelijk voor de verkeerde kap van bomen. Bovendien kan de beschermde status van bomen nog beter geregeld worden en kunnen er bij aanbesteding van kapwerkzaamheden zwaardere sancties opgelegd worden aan bedrijven indien het mis gaat.’ Aldus Goubet

Al met al wilde de SP geen laatste waarschuwing meer geven zoals D66. Er is namelijk al een keer of twee een laatste waarschuwing geweest. Het vetrouwen in de wethouder is geschaad en daarom diende de SP een 'motie van treurnis' in. Dat gaat minder ver dan de bekende ‘motie van wantrouwen’, maar geeft wel een politiek oordeel aan.
Een oordeel dat trouwens alleen de SP wilde trekken. Geen andere partijen steunden de motie.

Weer onnodig bomen gekapt door fouten

U bent hier