h

Postverspreiding PostNL via garageboxen onwenselijk

5 oktober 2011

Postverspreiding PostNL via garageboxen onwenselijk

De SP in Weert vindt het onwenselijk dat vanuit garageboxen de post van PostNL (voorheen TNT post) wordt verspreid. Uit een inventarisatie van de partij blijkt dat ook in Weert garageboxen als distributiepunten worden ingezet. Het bestelkantoor aan de Moesdijk/ Roermondseweg sluit waarschijnlijk in de loop van 2012. De socialisten vragen het college hoe zij tegen deze ontwikkeling aankijkt.

“De wijkpostkantoren op Leuken, Moesel en in Stramproy zijn een voor een gesloten,” aldus SP-raadslid Bert Peterse. “Dit jaar ging het hoofdpostkantoor aan de singel dicht. Hiermee zijn wijkvoorzieningen verschaald naar servicepunten met minder service. De ontwikkeling post te verspreiden via distributiepunten bij particulieren is een volgende stap in de verdere afbraak en verschraling van de postvoorziening.”

Peterse verwacht dan ook actie van het college: “Diverse gemeenten (Enschede, Delft, Amersfoort, Veghel, Groningen en Doetinchem) hebben dergelijke depots gedwongen laten sluiten. Los van het feit of deze juridisch wel mag om post vanuit gerageboxen te verspreiden, is de vraag of dit een wenselijke activiteit is. Als het college vindt dat het kan en mag, dan is het hek van de dam, want waar leg je dan de grens? Hoe kun je verzekeren dat mensen onder Arbo-omstandigheden kunnen werken? Als je het toestaat zonder het bestemmingsplan te wijzigen, hoe zit het dan als er overlast voor omwonenden ontstaat?”

Er speelt meer volgens Peterse: “Als men verspreiding via garageboxen toestaat, dan werkt het college mee aan de sluiting van het bestelkantoor aan de Moesdijk/ Roermondseweg. Daarmee is de gemeente dan verantwoordelijk voor het ontstaan van leegstand van bedrijfsruimte. En ik vraag me af hoe dat te rijmen valt met de eerdere toezegging Weerter postbodes te begeleiden naar nieuw werk terwijl je als gemeente aan de andere kant actief mee helpt hun huidige baan om zeep te helpen.”

SP Weert steunt postbodes

U bent hier