h

SP Weert steunt postbodes

9 december 2010

SP Weert steunt postbodes

De SP afdeling Weert heeft de stakende postbodes een steunbetuiging gegeven. De postbodes staken tegen het dreigende massa-ontslag en voor behoud van arbeidsvoorwaarden.

SP-bestuurslid Bert Peterse: “Ondanks de bittere kou hadden 30 postbodes zich bij het voorsorteercentrum verzameld. Daar konden ze aansluiten bij een bustour door Limburg en Brabant langs de postcentra. De postbodes zijn hartstikke trouw aan hun bedrijf en staken liever niet, maar ergens moet een grens worden getrokken. Ze zien hoeveel post er dagelijks weggewerkt moet worden en hebben een hoge werkdruk. Daarbij is de tegenstrijdigheid van massa-ontslag aan de ene kant en aannemen van uitzendkrachten en uitbesteden van het werk er aan de andere kant.”

Kijk ook op www.reddepostbode.nl en ondersteun de acties van de postbodes.
SP Weert steunt postbodes aan de poort

U bent hier