h

Veel animo voor Moeselpeelwandeling

30 augustus 2011

Veel animo voor Moeselpeelwandeling

Wandelen in de MoeselpeelAfgelopen zondag organiseerde de SP samen met GroenLinks en het buurtcomité Moesdijk voor de vierde keer een wandeling door de Moeselpeel. Zo´n 35 mensen wandelden mee.

Het weer was de wandelaars goed gezind. Onder een af en toe doorbrekend zonnetje werd er zo´n vier kilometer langs en door de Moeselpeel gewandeld. Het natuurgebied wordt bedreigd door het verleggen van de provinciale weg N280 langs de Moeselpeel en door het omliggende akker- en grasland, het zogenaamde zuidtracé.

Doel van de wandeling was om kennis te maken met het unieke natuurgebied Moeselpeel. Uitleg werd gegeven door SP raadslid Jeroen Goubet, deze keer helaas niet bijgestaan door buurtbewoner Paul Bausch die op vakantie was. ‘Ik heb de mensen allerlei leuke weetjes over de Moeselpeel verteld, over het ontstaan ervan, de geschiedenis, de omgeving enzovoorts. Ook heb ik op verschillende plekken aangewezen waar de nieuwe weg zou komen, maar mijn doel was niet om daar een oordeel over te geven. Uit de reacties kon ik echter merken dat bijna iedereen het erover eens was dat een nieuwe weg een slecht idee is.’

Moeselpeelwandeling op 28 augustus

Inmiddels lijkt de steun voor het zuidtracé ook in de politiek steeds kleiner te worden. Uit eerste onderzoeken van de provincie is namelijk gebleken dat het zuidtracé erg slecht is voor de natuur en geen verbetering voor de doorstroming oplevert. Ook voor de Weerter economie levert het daarom geen voordeel op. Daartegenover staan hoge kosten voor aanleg, grondverwerving enzovoorts.

De provincie adviseert dan ook om het zuidtracé niet meer in alle vervolgonderzoeken en -plannen mee te nemen.

Eerst mag op 7 september aanstaande de Weerter gemeenteraad nog haar oordeel vellen. Hier zal hopelijk blijken dat ook onder de partijen in de Weerter gemeenteraad de steun voor het zuidtracé klein is.

Moeselpeelwandeling op 28 augustus Moeselpeelwandeling op 28 augustus Moeselpeelwandeling op 28 augustus Moeselpeelwandeling op 28 augustus Moeselpeelwandeling op 28 augustus Moeselpeelwandeling op 28 augustus

28 augustus opnieuw wandelen in de Moeselpeel

U bent hier