h

Raad kiest voor over het paard getild voorstel in plaats van bezuinigen

27 mei 2011

Raad kiest voor over het paard getild voorstel in plaats van bezuinigen

Paerd inne wei-jWoensdag besloot de gemeenteraad om 250.000 euro te investeren in de paardentopsport. Een zogenaamd ‘Hippisch Centre of Excellence’ (HCE) moet ervoor zorgen dat de top van de sport in Weert nog beter wordt en daarmee ook Weert op de kaart. De SP kan geen begrip opbrengen voor een risicovolle investering in een prestigeproject in barre tijden, het overgrote deel van de raad helaas wel.

SP raadslid Jeroen Goubet: ” De paardensport is geen sport voor iemand met een kleine beurs. Toch wil uitgerekend deze tak een flinke investering van overheidsgeld voor een prestigeproject als het HCE. De argumenten? Vage begrippen als ‘economische structuurversterking’. Dat zou allemaal blijken uit onderzoeken van onafhankelijke deskundigen die trouwens ook in de stichting van dat HCE zitten. Hoe kan ik dat als raadslid in hemelsnaam verkopen terwijl we door de bezuinigingen onze voetbalclubs en onze buurthuizen misschien voor weet ik hoeveel moeten gaan korten?

Een opmerkelijke rol was weggelegd voor het CDA in de raadsvergadering. Deze partij brandde het voorstel tot op de grond toe af. Dat overigens in goed onderbouwde kritiek die de SP deelt. Maar toen het op stemming aankwam stemde de partij echter vóór! Binnen de PvdA gelederen heerste verdeeldheid omdat twee raadsleden een vurig betoog vóór, en de twee anderen een vurig betoog tègen hielden.

Uiteindelijk werd het voorstel aangenomen met alleen de drie SP-stemmen en twee PvdA/stemmen tegen.

'Kritiek op salaris directie HCE'

U bent hier