h

College en ouders aan de slag voor oplossing bushalte

8 mei 2011

College en ouders aan de slag voor oplossing bushalte

bushalteMiddelbare school Het College (eerder het Bisschoppelijk College) in Weert is een enquête gestart onder ouders van leerlingen uit Budel en omgeving die de dupe zijn van het niet meeverplaatsen van de bushalte met de school. Druk vanuit de gemeente Weert en de school om tot verplaatsing van de bushalte te komen hadden tot nu toe geen effect.

Nu het College in Weert is verhuisd van de Nelissenhofweg nabij de militaire school sportpark St. Theunis aan de Parklaan. Maar de bushalte van busbedrijf Hermes die de lijn tussen Budel en Weert onderhoudt ligt nog steeds bij de oude school. Hierdoor moeten leerlingen nu bijna anderhalve kilometer lopen voor een deel over wegen zonder stoep.

In maart sprak SP-raadslid Paul Lempens met een vertegenwoordiger van de ouders en van de school. Er werd een actieplan gemaakt en de SP bood haar steun aan. Een van de ouders had al massale steun gekregen nadat ze de ouders had gepeild naar hun mening over de situatie. Nu heeft de school het verder opgepakt. Ook een lokale partij in Budel zet zich in voor een oplossing voor haar inwoners.

Mocht de halte niet worden verplaatst, dan is er een mogelijkheid dat de school collectief vervoer regelt voor de wintermaanden. Een en ander is
afhankelijk van de enquete en de gesprekken met onder andere Hermes en de Stadsregio Eindhoven (SRE).

De SP blijft de wens van ouders en school ondersteunen, indien gewenst. Paul Lempens "Wij willen ons graag ook blijven inzetten voor
een oplossing, zeker gezien onze eerder inspanning voor het behoud van deze buslijn 173 en het busvervoer in Weert."

U bent hier