h

College: Besluit voorkeur tracé N280 pas na bespreking met raad

29 april 2011

College: Besluit voorkeur tracé N280 pas na bespreking met raad

N280Het college van burgemeester en wethouders van Weert neemt geen besluit over een voorkeursvariant voor het opknappen van de provinciale weg N280 voordat de raad daarover haar zegje heeft kunnen doen. Dat zegde wethouder Kirkels van verkeer toe tijdens een bijeenkomst van de raadscommissie Ruimtelijke Zaken eerder deze week.

De Provincie maakt samen met de gemeentes langs de N280, de provinciale weg tussen Weert en Roermond, en de Gebiedsontwikkeling Middel Limburg plannen voor het verbeteren van deze weg. Deze plannen lopen uiteen van het oplossen van knelpunten op de bestaande weg tot het aanleggen van compleet nieuwe wegen, bijeengevat in zeven zogenaamde ‘oplossingsvarianten’. Enkele van die varianten hebben grote gevolgen voor de N280 op Weerter grondgebied: het verleggen van de Roermondseweg.

Nog voor de zomer vindt er een bespreking plaats met de verantwoordelijke wethouders van de gemeentes langs de weg en de provincie. Op basis daarvan zullen er voorkeuren voor bepaalde varianten naar boven komen die dan uitgebreid onderzocht gaan worden.
‘We hebben het idee dat er op dat moment geen wegen terug meer zijn en de gemeenteraden daarna weinig meer te zeggen hebben over hoe de N280 aangepakt gaat worden. Wij wilden daarom het college vragen om eerst met de reed over het onderwerp te praten voordat men met de provincie in gesprek gaat.’aldus SP raadslid Jeroen Goubet

De SP hoefde echter niet om die toezegging te vragen, het college bij monde van wethouder Kirkels deed die zelf al.

De SP is blij met de toezegging. ‘Het is goed dat het college de raad bij zo een belangrijke beslissing betrekt voordat er een besluit wordt genomen. Los van of je voor of tegen bent heeft het verleggen van de Roermondseweg enorme gevolgen waarover open gediscussieerd moet worden’ aldus SP raadslid Jeroen Goubet.

Eerste onderzoek verbeteren N280: weinig nieuws onder de zon

U bent hier