h

SP steunt bewoners Kromstraat en Walburgpassage in actie tegen oneerlijke prijsstijging parkeren

14 december 2010

SP steunt bewoners Kromstraat en Walburgpassage in actie tegen oneerlijke prijsstijging parkeren

De gemeente heeft sinds kort achteraf betalen voor parkeren ingevoerd op de parkeerplaats en de parkeergarage in de Kromstraat. Voor de bezoekers van de binnenstad een verbetering zo vindt de SP. Voor bewoners met een parkeervergunning leidt het tot enorm hogere kosten. En dat is oneerlijk.

Vanaf 6 december geldt het achteraf betaald parkeren op het parkeerdek en in de parkeergarage aan de Kromstraat. Bewoners die tot nu toe 97 euro per jaar voor een abonnement betaalden, moeten vanaf de invoering maarliefst 570 euro per jaar gaan betalen! De bewoners begonnen zelf een petitie tegen de gemeente.

SP raadslid Paul Lempens. "De SP is erg voor achteraf betaald parkeren, dat is comfortabeler en je betaald ook nooit teveel. Helaas, en daar is eerder over gesproken in de raad, zijn er doordat je gelijke tarieven wil stellen, gevolgen voor mensen die een vergunning of abonnement hebben. Zij worden geconfronteerd met een forse stijging. Dat verschil tussen het bedrag "oud parkeren" en "nieuw parkeren" is erg groot, niet te verdedigen en zeker niet uit te leggen, zo blijkt.

De SP is voor een overgangsregeling en zal die opdracht aan het college geven. Er zijn inmiddels contacten met Weert Lokaal, die eind vorige maand al vragen over dit onderwerp aan het college stelde. Weert Lokaal heeft een voorstel voorbereid dat door de SP gesteund zal worden.

Ook zal de SP aangeven dat de informatie aan de betrokkenen beter had gemoeten. Zij werden slechts twee weken voordat het nieuwe tarief in zou gaan hierover door de gemeente ingelicht.

U bent hier