h

Alsnog 'gratis' openbaar vervoer voor ouderen en gehandicapten

18 oktober 2010

Alsnog 'gratis' openbaar vervoer voor ouderen en gehandicapten

het busstation van Weert aan de St. MaartenslaanMensen met een Wmo-indicatie, bijvoorbeeld mensen die thuiszorg ontvangen, kunnen vanaf 1 november aanstaande gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in de gemeente Weert en de rest van Midden-Limburg. Dat wil zeggen al het busvervoer en de regiotaxi van Veolia. Tot vreugde van de SP die daar in het verleden vaker voor gepleit heeft.

Het gratis busvervoer zal in ieder geval blijven bestaan tot 2016 wanneer het contract met Veolia afloopt. Per jaar is er een budget van 18.000 euro beschikbaar.

In 2006 gaf het toenmalige college van Burgemeester en Wethouders nog aan geen mogelijkheden te zien voor gratis openbaar vervoer, ook niet voor doelgroepen zoals ouderen of mensen die zorg krijgen. De SP diende daartoe toen een voorstel in. In de gemeenteraad kreeg dat voorstel toen van geen enkele partij steun behalve de SP zelf.

Het gratis reizen voor die laatste groep komt er nu dus alsnog. SP gemeenteraadslid Paul Lempens: ‘Uiteraard zijn we erg blij. In de eerste plaats omdat mensen die zorg nodig hebben nu meer bewegingsvrijheid krijgen en tegelijkertijd het busvervoer stimuleren. Maar ook omdat alweer een afgeschoten SP-voorstel alsnog wordt ingevoerd. Veel van onze voorstellen krijgen in eerste instantie nauwelijks steun, maar worden nadat ze een paar jaar in de la hebben gelegen toch ingevoerd! Dat geeft aan dat de voorstellen eigenlijk heel goed zijn. Er gewoon even wat tijd nodig voordat bij de rest van de raadsleden en de wethouders het juiste inzicht gerijpt is.’

Uit 2006: 'Gratis bus Weert niet haalbaar'

U bent hier