h

Bewoners Schuttebeemd verliezen geduld

23 juni 2010

Bewoners Schuttebeemd verliezen geduld

SchuttebeemdUit een rondgang van de SP langs de 15 bewoners van het complex Schuttebeemd 81-109 op Groenewoud blijkt dat de bewoners ervan balen dat het reeds 8 jaar geleden beloofde groot onderhoud nog steeds niet is uitgevoerd door verhuurder Wonen Weert. Deze indruk werd woensdagavond bevestigd in een gesprek van SP, huurdersorganisaties en wijkraad met bewoners. Samen zijn verdere stappen besproken.

Ook een vertegenwoordiger van politieke partij Weert Lokaal was aanwezig bij dit gesprek. Huurdersorganisaties SWL en SHML zullen in hun overleg met Wonen Weert aandringen op een spoedig plan van aanpak. Indien dit niet gebeurd zullen bewoners, gesteund door SP, Wijkraad Groenewoud en huurdersorganisaties verdere stappen ondernemen.

In 2002 werd na een actie van SP en bewoners besloten om het complex niet te slopen maar groot onderhoud te plegen. Het eerste noodzakelijke onderhoud is in 2003 gepleegd. Het tweede deel was gepland voor 2009-2010, maar is nog niet ingepland. Onder ander het vervangen van WC, Badkamer, Keuken, Plafonds en Dak is in veel woningen noodzakelijk. Ook de eigenaren van inmiddels verkochte huurwoningen ondersteunen deze eis.

U bent hier