h

SP eist snel inlossen belofte groot onderhoud huurwoningen Schuttebeemd

22 februari 2010

SP eist snel inlossen belofte groot onderhoud huurwoningen Schuttebeemd

Het bewuste huizenblok aan de Schuttebeemd in GroenewoudIn 2002 heeft de SP samen met bewoners van de Schuttebeemd actie gevoerd voor de aanpak van de problemen met de huurwoningen, met name de slechte staat van onderhoud en ontbrekende isolatie. Eind 2002 is daarop door Wonen Weert (destijds BALANS) besloten om in 2009-2010 groot onderhoud te doen. De bewoners hebben echter nooit meer wat hierover vernomen.

Eind 2002 werd besloten om de klachten die niet konden wachten in 2003 te verhelpen. Destijds heeft de SP samen met bewoners ook al moeten rappelleren over dat klein onderhoud.

Het is inmiddels 2010 en bewoners hebben niets meer vernomen over de grote onderhoudsbeurt die uiterlijk 2010 zou plaatsvinden. Het Servicebureau Woonconsumenten die de belangen van bewoners behartigd, beschikt niet over het onderhoudsprogramma/begroting, dat op de website van Wonen Weert hoort te staan. SP-voorzitter Paul Lempens: "Bewoners zijn het wachten moe en willen voor 1 maart nadere informatie over de onderhoudsbeurt. Zij wachten nu al 9 jaar op de toegezegde energiebesparende maatregelen. Zeker in deze tijd waarin isolatie van woningen door de overheid als prioriteit is bestempeld, vinden wij dat Wonen Weert moet overgaan tot snelle actie."

De SP heeft in een brief aan de directie van Wonen Weert en de gemeente laten weten de eis van bewoners en het Servicebureau te ondersteunen om voor 1 maart concrete informatie over tijd, omvang en begroting van het beloofde groot onderhoud te ontvangen.

Het bewuste huizenblok aan de Schuttebeemd in Groenewoud
Het bewuste huizenblok aan de Schuttebeemd in Groenewoud

U bent hier