h

Roermondseweg - N280

17 februari 2010

Roermondseweg - N280

Géén weg langs de MoeselpeelZelden zal er over een weg zoveel gepraat zijn als over de Roermondsweg-N280. Er gaan steeds meer stemmen op om die weg, zoals dat heet, op te waarderen naar een weg met 2x2 rijstroken. Bovendien zou dat moeten gebeuren als onderdeel van de Gebiedsontwikkeling Midden Limburg. De kosten zouden dan voor de helft betaald moeten worden door de gemeentes in Midden Limburg. Volgens de SP is dat onzin.

SP-fractievoorzitter Herman Beuvens: “Allereerst, en dat is ook de mening van de gehele Weerter gemeenteraad, is de N280 een provinciale weg. Onderhoud en opwaarderen zijn dus een taak van de provincie en niet van de gemeentes. Dat geldt voor het stuk van de N280 op Weerter grondgebied, tussen de Randweg en de A2 bij Kelpen. Voordat we dat stuk weg breder gaan maken, moer er eerst eens gekeken worden naar andere oplossingen. Dat kan het beter gebruiken van andere wegen zijn.”

Beuvens stelt voor: “Komende van Roermond kan het verkeer de A2 op, richting Nederweert en dan bij de volgende afslag de Randweg nemen, richting Weert. De route heeft, tot voorbij de kruising met de Eindhovenseweg, al 2x2 rijstroken. Bovendien hebben we de Rondweg niet voor niets aangelegd, laten we hem dan ook gebruiken. Een “bypass” langs de Moeselpeel, het zogenaamde Zuidtracé, is wat betreft de SP uitgesloten. Overigens, komend over de A2 uit de richting Maastricht staat de route naar Weert al jaren zo aangegeven en niet via de N280/ Roermondseweg.”

U bent hier