h

Afsluitend lijsttrekkersdebat in Politiek Café Weert

26 februari 2010

Afsluitend lijsttrekkersdebat in Politiek Café Weert

Jan TakAlle zeven lijsttrekkers in Weert doen zondag 28 februari mee aan het “Groot Lijsttrekkers Debat 2010”. Het twee uur durend debat vindt plaats als afsluiting van een reeks van zes politieke cafés in café De Kroes (voorheen “t Swaentje”) en begint om 13.00 uur.

De zeven lijsttrekkers gaan aan de hand van zes stellingen met elkaar in debat. De stellingen zijn geformuleerd rond de thema’s:

 • Binnenstad
 • Cultuur
 • Bezuinigingen
 • Open ronde

het debat wordt afgesloten met een open ronde. De onderwerpen in dit blok zijn aangedragen door de deelnemende partijen. De twee onderwerpen met de meeste stemmen worden in deze laatste ronde bediscussieerd.

Hedwig Verhoeven, directrice van het Munttheater en Frans Maes, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Centrum Management Weert zullen aanwezig zijn om te reageren op respectievelijk de onderwerpen “Cultuur”en “Binnenstad”.

De zeven deelnemende politici zijn:

 • Harry Coolen (CDA)
 • Leon Heuvelmans (PvdA)
 • John Cardinaal (VVD)
 • Harrie Litjens (Weert Lokaal)
 • Marie-Michèle Stokbroeks (D66)
 • Herman Beuvens (SP)
 • Mieke van Helmond (Groen Links)

Frits Nies, columnist van De Limburger, is aanwezig voor de laatste gesproken column. Het debat wordt muzikaal opgeluisterd door JazzMinded. Om 15.00 uur, na afloop van het debat, geeft JazzMinded een “Verkiezings”-concert. De presentatie is in handen van Jan Leenders en Maarten Stultjens.

Het zesde Politieke Café wordt gehouden tussen 13.00 en 15.00 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden door Weert FM (107.5 FM en via de kabel). De herhaling is ’s avonds om 19.00 uur. Het verkiezingsdebat is na afloop ook te beluisteren via “Uitzending Gemist” of op www.weertfm.nl

De toegang is gratis.

U bent hier