h

Succesvolle actie SP en bewoners: Groot onderhoud Heidehof, geen sloop!

31 januari 2010

Succesvolle actie SP en bewoners: Groot onderhoud Heidehof, geen sloop!

Stop de SloopDeze week heeft verhuurder Wonen Weert een eind gemaakt aan de al lang durende spanning voor de bewoners van de seniorenwoningen op Heidehof in Altweerterheide. Nadat bewoners en SP al meerdere keren op duidelijkheid hadden aangedrongen, laatst nog in november. De bewoners hebben nu duidelijkheid, en de best mogelijke uitkomst: geen sloop, maar groot onderhoud.

Dit najaar, tussen september en kerstmis, worden alle woningen waar nodig onder handen genomen (kozijnen, dubbel glas, isolatie, kruipruimte). Dit was ook de grote wens van alle bewoners. Hiermee worden de grootste problemen aangepakt die de Socialistische Partij al constateerde bij buurtbezoek in 2006. Doel van het groot onderhoud is het nog minstens 15 jaar kunnen behouden van de seniorenwoningen.

De bewoners zijn blij dat er nu eindelijk duidelijkheid is en ook nog eens met de best denkbare uitkomst. De bewoners worden in een 'klankbordgroep' georganiseerd om in gesprek te blijven met de verhuurder. De SP bij monde van Herman Beuvens die zich als raadslid heeft ingezet voor Heidehof is ook blij. 'Dit is geweldig en de enig juiste beslissing van Wonen Weert. Het heeft lang - te lang - geduurd, maar hopelijk zal Wonen Weert dit beleid doorzetten bij andere huurwoningen. Renovatie en groot onderhoud is beter voor de sociale samenhang en goedkoper dan domweg slopen. Een belangrijk strijdpunt voor de SP de afgelopen jaren en ook voor de komende campagne.'

Bewoners hebben de SP inmiddels bedankt voor de inzet die mede heeft bijgedragen aan deze uitkomst.

In 2009: Huurders Heidehof willen duidelijkheid.
In 2006 kwamen de problemen aan het licht.

U bent hier