h

Huurders Heidehof willen duidelijkheid

9 november 2009

Huurders Heidehof willen duidelijkheid

De SP maakte vorige week een ronde langs de huurders van de seniorenwoningen aan de Heidehof in Altweerterheide. Er is onvrede over de onduidelijkheid van de verhuurder over de toekomst van de huizen.

Begin 2007 heeft de SP samen met bewoners richting verhuurder Wonen Weert al eens duidelijk haar bezorgdheid geuit over enkele klachten in meerdere woningen, met name over vocht en het ontbreken van isolatie. De klachten
verschillen per woning. Naar aanleiding daarvan is er overleg met bewoners geweest, waarbij ook de Dorpsraad is betrokken. Bewoners zijn echter negatief over de rol van de Dorpsraad, en zien deze niet als haar vertegenwoordiger.

Paul Lempens: "Tot onze verbazing en onrust is er bijna drie jaar later nog steeds geen duidelijkheid over de toekomst van de woningen. In bijeenkomsten wordt er gepraat en geluisterd, maar er gebeurd niets, horen
wij van bewoners. Het besluit tot opknappen wordt telkenmale uitgesteld, en er zijn verschillende signalen richting bewoners. Dan weer sloop, dan weer renovatie, dan weer 'we weten het niet'. Bewoners stellen eigen onderhoud uit, en balen stevig. Zij willen duidelijkheid."

De bewoners wonen zonder uitzondering graag op deze mooie plaats in het dorp. Zij willen hier blijven, maar wel dat voorkomende problemen met de woning worden aangepakt. De SP zal samen met bewoners naar de verhuurder actie ondernemen.

Bewoners Heidehof kunnen eindelijk beklag doen bij Wonen Weert

U bent hier