h

Bewoners Heidehof kunnen eindelijk beklag doen bij Wonen Weert

15 december 2006

Bewoners Heidehof kunnen eindelijk beklag doen bij Wonen Weert

De bewoners van de Heidehof in Altweerterheide kunnen binnenkort schriftelijk klachten indienen over gebrekkig onderhoud aan hun woningen bij Wonen Weert. Dat werd hun op een bijeenkomst vandaag toegezegd door de verhuurder. De kwestie werd door de SP aanhangig gemaakt na buurtonderzoek in Altweerterheide.

De bewoners van de seniorenwoningen aan de Heidehof in Altweerterheide klagen al vele jaren over gebrekkig onderhoud. Tot hun grote schrik werden ze enkele maanden terug door de dorpsraad van Altweerterheide geconfronteerd met sloopplannen.

Op de plek van hun woningen zouden starterswoningen verrijzen. Zijzelf konden hun intrek nemen in een ‘woon/zorgcomplex’ dat elders in Altweerterheide gebouwd ging worden. Dit tot woede van de bewoners die aangeven helemaal geen behoefte te hebben aan het wonen in z’n complex.

Wonen Weert gaf op de bijeenkomt aan helemaal niets te weten van sloopplannen, noch van bouwplannen voor starterswoningen of het woon/zorgcomplex.

De SP is verheugd dat Wonen Weert de bewoners nu in de gelegenheid stelt om hun klachten over het onderhoud op papier te zetten. Desondanks blijft de SP de zaak kritisch volgen om de belangen van de bewoners te beschermen en ervoor te zorgen dat er niet alsnog tot sloop wordt overgegaan.

De SP was eerder dit jaar een 'uurtje in een buurtje'

U bent hier