h

SP en CDA op de bres voor Samen Zorgen Huis

14 december 2009

SP en CDA op de bres voor Samen Zorgen Huis

De beoogde locatie voor het Samen Zorgen huis, de voormalige OdaschoolDe SP en het CDA hebben in de gemeenteraadsvergadering vorige week het college gezamenlijk opgeroepen om de plannen voor het Samen Zorgen Huis in Weert beter te ondersteunen.

Het Samen Zorgen Huis wordt een soort ziekenboeg voor mensen die uitverpleegd zijn in het ziekenhuis, maar nog niet naar huis kunnen. Wat het plan zo uniek maakt is dat beroepskrachten en vrijwilligers uit de wijk er gaan samenwerken. In tegenstelling tot de rest van de zorg zijn de beroepskrachten aanvullend, en niet leidend. De SP is vol lof over dit initiatief omdat het vrijwilligers op een kleinschalige en menselijke manier weer een belangrijke rol in de zorg zal geven. Bovendien brengt het de zorg terug in de wijk.

Onlangs werd bekend dat het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport geen subsidie geeft aan het project. Dit terwijl zelfs staatssecretaris Bussemaker eerder vol lof was over het plan en zelfs op werkbezoek wilde komen. SP en CDA riepen het college onder andere op om de Stichting Samen Zorgen Huis te helpen om de zaak weer vlot te trekken.

Wethouder Coolen neemt deze suggesties over en daar is de SP erg blij mee. ‘Er is opnieuw aandacht voor het plan. Het zou zonde zijn als iedereen maar blijft knikken en zeggen dat het fantastisch is en er vervolgens niks gebeurt waardoor het mislukt. Ook gaan we landelijk proberen om het ministerie alsnog te overtuigen om het Samen Zorgen Huis te ondersteunen’ aldus SP raadslid Jeroen Goubet.

Voormalige Odaschool
De beoogde locatie voor het Samen Zorgen Huis, de voormalige Odaschool in de wijk Boshoven

Website van het Samen Zorgen Buro
SP geïnformeerd over Samen Zorgen Huis

U bent hier