h

Beuvens in Politiek Café : We gaan voor zes!

5 december 2009

Beuvens in Politiek Café : We gaan voor zes!

Herman Beuvens tijdens het politiek café. Foto Peter ClementAfgelopen zondag waren alle lijsttrekkers te gast in het derde gezamenlijke politiek café van Weert In 't Swaentje. In de Parade der Nummers Één vielen een aantal zaken op. PvdA, WL en CDA gaan voor behoud, VVD, D66, SP en GL voor winst. SP-lijsttrekker Herman Beuvens gaat voor 6 zetels.

Verder viel op dat het CDA ronduit aangaf 'dat er in Weert niks moet veranderen' en dat GroenLinks een one-issue partij blijkt; 'duurzaamheid is het credo'. Gevraagd naar de verschillen tussen GroenLinks en SP gaf Beuvens onder andere aan dat bij de SP naast groen, er ook een sociale dimensie aan 'duurzaamheid' zit. 'Dus geen grote projecten maar investeren in je eigen burgers en verenigingen.'

De lijsttrekkers werden ook gevraagd om een voorspelling van het te halen aantal zetels. Beuvens: "Als je de voorspellingen van PvdA, GroenLinks en SP optelt is er zelfs ruimte voor een linkse meerderheid in Weert, waardoor er echt eens wat kan veranderen. Een aanlokkelijk perspectief. De SP gaat daarvoor, een stem op de SP is daarvoor de beste garantie want die houdt de PvdA links!"

Herman Beuvens tijdens het politiek café. Foto Peter Clement
Herman Beuvens tijdens het politiek café. Foto Peter Clement.

Derde Politiek Café in Weert

U bent hier