h

Bomen bij kerk Moesel mogen niet gekapt worden.

30 juni 2009

Bomen bij kerk Moesel mogen niet gekapt worden.

De kerk van Moesel, de bomen hoeven niet wegDe Rechtbank van Roermond heeft bepaald dat vijf bomen voor de Verrezen Christuskerk in Moesel niet gekapt mogen worden en in het bomenregister moeten worden opgenomen. In een tweede uitspraak is de bouwvergunning voor de drukkerij met bedrijfswoning aan de Nassaulaan (zelfde locatie als de bomen) vernietigd.

De SP is blij dat de bomen niet gekapt mogen worden, maar de uitspraak van de rechtbank heeft ook een keerzijde. Op de plek zouden bedrijfspanden gebouwd gaan worden voor ondernemers die nu hun zaak aan de St. Josefslaan in Keent hebben op de plek waar een nieuwe school gebouwd gaat worden. De zogenaamde C2-locatie.

De SP heeft in het verleden actie gevoerd tegen de C2-locatie op Keent, alternatieven aangedragen, gesteund door veel wijkgenoten. De partij heeft ook aandacht gevraagd voor de C2-ondernemers en de bewoners, waar niemand ze verder hielp. Ook zagen wij bouwen op het stukje groen bij de Moeselkerk aan de Nassaulaan niet zitten. Wijkbewoners en andere betrokkenen zoals het kerkbestuur en wijkraad waren ook niet voor deze plannen. De gemeente heeft toch haar wil doorgedrukt. De rechter heeft de gemeente nu gecorrigeerd.

De mooie bomen mogen in ieder geval niet weg!

De SP heeft meteen vragen gesteld aan het college van B&W en wil dat deze in de raadsvergadering van 8 juli aanstaande beantwoord worden;

  1. Wat zijn de gevolgen van de uitspraken van de rechter in Roermond, onder andere voor de brede school op de C2-locatie?
  2. Wat gaat u doen voor de ondernemers van de C2-locatie die nieuwbouw zouden krijgen op Moesel?
  3. Wat gaat u doen om uit de gekomen problemen te komen?
  4. De rechter heeft de gemeente gecorrigeerd en aangegeven dat de bezwaren van aanwonenden en het kerkbestuur terecht waren. Waarom heeft u niet in eerste instantie aan de bezwaren tegemoet willen komen, danwel aan alternatieven gewerkt? Het zou toch wel triest zijn als bewoners altijd via de rechter in plaats van via normaal overleg hun terechte bezwaren gegrond zien verklaard?

SP wil opheldering over bouwplannen bij kerk Moesel

U bent hier