h

SP start handtekeningenactie voor behoud gymzaal Fatima

8 maart 2009

SP start handtekeningenactie voor behoud gymzaal Fatima

Gymzaal 'Molenveld' achter de kerk en de school in FatimaDe gemeente Weert heeft het voornemen om de gymzaal in Fatima te sluiten. Dit blijkt uit een rapport over alle sportaccomodaties in Weert. De SP bij monde van raadslid Jan Tak heeft in februari de toezegging van de wethouder gekregen dat er eerst nog overleg gepleegd zal worden met de wijkraad.

Behoud van de gymzaal is belangrijk voor de wijk Fatima.

In Fatima en haar directe omgeving zijn geen voetbal-, handbal-, tennis- of hockeyvelden waardoor het verenigingsleven in de wijk door middel van sporten weinig kans heeft in vergelijking met de andere Weerter wijken en dorpen. Door het sluiten van dit zaaltje wordt Fatima helemaal 'arm' qua sportvoorzieningen.
De zaal wordt nu op de populaire uren vooral gebruikt door mensen van buiten Fatima. De SP vindt dat gebruik door mensen uit Fatima moet worden gestimuleerd.

Onlangs nog vroeg de SP aan de wethouder hoe het stond met de toezegging. De wethouder gaf aan dat hij ermee bezig was, en dat het openhouden van de gymzaal niet zozeer een kwestie van centen was, maar een kwestie van behoefte.

Door uw stem te laten horen kan de gymzaal dus behouden worden! U kunt laten zien dat er behoefte is. Als u als bewoner van Fatima het belangrijk vindt om de gymzaal te behouden, dan kunt u hier de petitie invullen. U kunt ook de wijkraad benaderen met uw mening.

Morgen wordt er in Fatima door de SP een pamflet huis aan huis uitgedeeld met de petitie.

Teken de petitie!
Mogelijk toch behoud gymzaal Fatima

U bent hier