h

Buurten in de Graswinkel op de eerste lentedag

31 maart 2009

Buurten in de Graswinkel op de eerste lentedag

De SP in de GraswinkelEen zevental SP’ers knoopten gisteravond een praatje aan met bewoners van de wijk Graswinkel. Onder hen landelijk SP bestuurslid en SP wethouder in Heerlen Riet de Wit, die met de Weerter SP’ers langs de deuren trok.

Met het avondzonnetje laag aan de hemel en lenteachtige temperaturen was het goed toeven in de Graswinkel. En dat is eigenlijk altijd zo want uit de gesprekjes aan de deuren viel op te maken dat de mensen weinig te klagen hebben in deze rustige wijk.

Naast een praatje maken deelde de SP ook de nieuwste versie van de ZO-krant uit. In deze mooie gratis krant staat allerlei nieuws over de (landelijke) SP. Ook verzamelde de SP enkele handtekeningen tegen de verkoop van Nederlandse energiebedrijven zoals bijvoorbeeld Essent.

De SP gaat vaak de wijken in om van mensen te horen wat er leeft. Geparkeerde auto's voor de deur, een speeltoestel in de speeltuin om de hoek dat aan vervanging toe is, hangjongeren die overlast veroorzaken, verkeer dat te snel door de straat rijdt, van dat soort dingen hoor je vaak alleen als je bij de mensen aanbelt. Een oplossing is soms helemaal niet zo moeilijk, de SP kan de zaak aankaarten bij de gemeente of als het moet zelfs in de gemeenteraad. Bij grote problemen komt de SP samen met buurtbewoners in actie en meestal met succes! Daarom dus buurten in de buurt!

SP'ers met Riet de Wit (rechts) in de Graswinkel
SP'ers met Riet de Wit (rechts) in de Graswinkel

De ZO-krant digitaal
SP deelt nieuwste ZO-krant uit op station

U bent hier