h

SP doet niet mee aan zoveelste nutteloze vergadering

24 juni 2008

SP doet niet mee aan zoveelste nutteloze vergadering

vergaderen, vergaderen, vergaderen, ditkeer over het stadhuisDe SP gaat niet in op een uitnodiging om maarliefst een hele dag presentaties bij te wonen van vijf mogelijke architecten van het nieuwe stadhuis. Ieder raads- en collegelid mag vervolgens aan het einde van de dag een beoordeling inleveren aan de hand waarvan het college besluit welke architect het uiteindelijk wordt.

De SP vindt dat onzin, en geeft in een brief aan het college aan dat ze hier niet aan mee wil doen. ‘Wij vinden dat het college als dagelijks bestuur van de gemeente met liefst vijf fulltime wethouders gewoon zelf haar werk moet doen en met een voorstel moet komen. Daar moet zij niet de hele raad (29 mensen) een hele dag mee bezig houden.” Aldus SP fractievoorzitter Herman Beuvens in de brief. ‘Onze fractie vindt dat zij haar tijd beter aan contacten met de mensen kan besteden dan aan dot soort, in onze ogen zinloze, bijeenkomsten’ sluit hij vervolgens af.

Het (nutteloos) vergaderen lijkt in Weert tot kunst verheven. De SP heeft al eerder aangegeven dat het college zich veel tijd en geld kan besparen door niet almaar met vergaderingen te strooien. De rest van de raad zou daar wat de SP betreft ook best wat meer tegen in het verweer mogen komen.

U bent hier