h

Raad stopt 2,3 miljoen niet in snelkookpan Bakker

16 juni 2008

Raad stopt 2,3 miljoen niet in snelkookpan Bakker

Wat zou u doen met 2.3 miljoen?De gemeente Weert heeft 2,3 miljoen euro 'over' uit 2007. In plaats van dit belastinggeld te besteden aan zaken waar de Weertenaren iets aan hebben, wilde het College van B&W dit bedrag uitgeven aan 'structuurversterkende maatregelen' in Midden-Limburg, aansluitend bij de 'ideeën' van professor Riek Bakker.

Volgens professor Bakker moeten de Midden-Limburgse gemeenten met de provincie en marktpartijen samenwerken om Midden-Limburg 'onderscheidend op de kaart zetten' en 'de regio de komende decennia echt vooruit te helpen' in een project genaamd 'snelkookpan Midden Limburg'. De SP vindt dat nogal als gebakken lucht klinken, en al helemaal geen 2,3 miljoen euro waard.

In de commissie Economische Zaken kondigde de SP aan, bij monde van fractievoorzitter Herman Beuvens, met een voorstel te zullen komen het geld anders te besteden. Aan het begin van deze raadsperiode heeft de raad namelijk al maarliefst €1.000.000,- gereserveerd voor 'structuurversterking en promotie' van Weert en dit geld is nog niet op.

Volgens de SP kan dat bedrag dat nu over is, ruim € 2.000.000,- beter als reserve bewaard worden. Onlangs nog kwam naar voren dat de gemeente geen geld heeft voor onder andere enkele relatief kleine wensen van wijk- en dorpsraden. Ook staan er in Weert enkele grote (bouw)projecten op stapel waarbij zeker rekening moet worden gehouden dat die duurder uitvallen.

Naar aanleiding van de kritiek van de SP plaatsten CDA, PvdA en Weert Lokaal eveneens vraagtekens bij de bestemming van het geld. Ook PvdA, WL en CDA willen dit bedrag niet direct bestemmen voor structuurversterkende maatregelen. Een meerderheid van de raad is dus van mening, net als de SP, dat dit geld een ander bestemming dient te krijgen.

De SP zal voor de raadsvergadering van juli een voorstel indienen om dit te regelen. Ze hoopt dat de coalitiepartijen CDA en PvdA niet zullen zwichten voor de druk van wethouder Heuvelmans, en vasthouden aan hun ingenomen
standpunt.

wat zou u doen met 2,3 miljoen?

U bent hier