h

Strijdbare thuiszorgmedewerkers tijdens drukbezochte bijeenkomst comité, vakbond en SP

23 april 2008

Strijdbare thuiszorgmedewerkers tijdens drukbezochte bijeenkomst comité, vakbond en SP

Strijdbare thuiszorgmedewerkers tijdens drukbezochte bijeenkomst comité, vakbond en SPGisteren organiseerde het comité 'Stop uitverkoop thuiszorg Weert' samen met de vakbond ABVAKABO FNV en de SP een bijeenkomst voor thuishulpen in De Roos in Weert. Niet minder dan 105 thuiszorgers lieten zien dat ze het niet bij salarisverlaging, ontslag en uitholling van de thuiszorg laten zitten!

Betty van Dokkum van de vakbond beantwoorde de vele vragen die er leefden onder de thuiszorgmedewerkers A. Maar wat vooral opviel was de boosheid over het feit dat men terug gaat in salaris, maar hetzelfde werk moet blijven doen. Ook de kwaliteit gaat achteruit en de cliënten worden hiervan de dupe.

Thuiszorgorganisatie ’Thuiszorg Midden Limburg’ (TML) zegt dat de gemeente schuld is aan de problemen, maar de gemeente speelt de bal weer terug naar TML.

De thuiszorgmedewerkers verbaasden zich er ook over dat de Weerter gemeenteraad dit zomaar laat gebeuren. "We moeten die mensen in het gemeentehuis echt eens gaan wakker schudden, ze weten niet wat er speelt!" aldus een van de medewerkers.

De hoge opkomst geeft aan dat de thuiszorgmedewerkers bereid zijn zich in te zetten voor fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en een goede zorg voor hun voor cliënten. Alle aanwezigen hebben zich dan ook unaniem achter het tot platform omgedoopte comité opgesteld, en deze gaat de grote groep thuiszorgmedewerkers vertegenwoordigen. Het platform is ook van plan om de komende tijd meer activiteiten op te zetten waarbij andere politieke partijen en instellingen worden uitgenodigd.

De druk bezochte tweede bijeenkomst van thuiszorgmedewerkers, SP en vakbond in De Roos De druk bezochte tweede bijeenkomst van thuiszorgmedewerkers, SP en vakbond in De Roos De druk bezochte tweede bijeenkomst van thuiszorgmedewerkers, SP en vakbond in De Roos De druk bezochte tweede bijeenkomst van thuiszorgmedewerkers, SP en vakbond in De Roos De druk bezochte tweede bijeenkomst van thuiszorgmedewerkers, SP en vakbond in De Roos De druk bezochte tweede bijeenkomst van thuiszorgmedewerkers, SP en vakbond in De Roos

www.stopuitverkoopthuiszorgweert.nl
Geslaagde marktactie thuishulpen
Bezorgdheid thuiszorgmedewerkers groot

U bent hier