h

Bezorgdheid thuiszorgmedewerkers groot

10 maart 2008

Bezorgdheid thuiszorgmedewerkers groot

Medewerkers van Thuiszorg Midden-Limburg maken zich grote zorgen over hun inkomen en voor de kwaliteit van zorg voor hun cliënten. Samen met de SP afdeling Weert bespraken ze zondagmiddag de situatie en maakten ze actieplannen.

Zondagmiddag organiseerde de SP in Weert een middag voor medewerkers van Thuiszorg Midden-Limburg. Dit naar aanleiding van het voornemen van de thuiszorgorganisatie over het terugzetten in loon van thuishulpen A. Tussen de 400 tot 600 mensen worden teruggezet naar het laagste CAO-loon (FWG 5). Volgens SP moet goede zorg gewaarborgd blijven, evenals een fatsoenlijk loon voor dit belangrijke werk.

Vele aanwezigen zaten met vragen waarop op dit moment geen antwoord is. De vakbond heeft laten weten achter de medewerkers te staan en roept de medewerkers op niet in te gaan op het aanbod ‘vrijwillig’ te tekenen voor minder loon. De actiebereidheid onder deze thuishulpen A is groot, de aanwezigen besloten samen verder stappen te ondernemen om deze verslechteringen in de zorg tegen te gaan.

De regionale zender Weert Televisie besteedde in haar uitzending van vandaag ook aandacht aan de bijeenkomst:

Handtekeningen tegen marktwerking in de thuiszorg
SP: ‘Geen afbraak arbeidsvoorwaarden thuiszorgmedewerkers’
Meldpunt WMO SP Weert

U bent hier