h

Handtekeningen tegen marktwerking in de thuiszorg

8 maart 2008

Handtekeningen tegen marktwerking in de thuiszorg

Op de markt tegen marktwerking in de zorgDe SP stond zaterdag op de Weerter weekmarkt om handtekeningen te verzamelen voor haar actie ‘stop de uitverkoop van de thuiszorg’. De SP vraagt al sinds de invoering van de wet maatschappelijke ondersteuning aandacht voor de problemen in de thuiszorg.

De reacties op de markt waren vrijwel zonder uitzondering positief. Mensen waren het roerend eens met de SP, en vonden het fijn dat ze met het zetten van hun handtekening bij kunnen dragen aan de strijd voor een betere thuiszorg. Velen maakten ook van de gelegenheid gebruik om hun ervaringen met de thuiszorg te uiteen te zetten.

Regelmatig kwam het spotje dat de SP onlangs uitbracht over de situatie in de thuiszorg ter sprake. Slechts een enkeling was negatief over het filmpje. Wel voelden mensen de schaamte, wat precies het effect is dat het filmpje beoogd.

Deze week bekend dat 400 tot 600 thuiszorgmedewerkers in Midden-Limburg moeten gaan werken tegen minder loon en slechtere arbeidsvoorwaarden of zelfs het risico lopen hun baan te verliezen. De SP organiseert zondag een actiebijeenkomst voor thuiszorgmedewerkers om de situatie te bespreken en eventueel actieplannen te maken. De bijeenkomst begint om 14.00 uur in lunchcafè het Morregat aan de Beekstraat in Weert. Alle thuiszorgmedewerkers zijn welkom.

Op de markt tegen marktwerking in de zorg Op de markt tegen marktwerking in de zorg Op de markt tegen marktwerking in de zorg Op de markt tegen marktwerking in de zorg Op de markt tegen marktwerking in de zorg

SP: ‘Geen afbraak arbeidsvoorwaarden thuiszorgmedewerkers’
Meldpunt WMO SP Weert

U bent hier