h

Stramproyenaren tevreden over bibliotheek

24 april 2008

Stramproyenaren tevreden over bibliotheek

De bibliotheken van de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal en Maasgouw gaan binnenkort fuseren. Reden voor de SP om bezoekers van de bibliotheek in Stramproy eens te vragen wat zij van hun bieb vinden, en wat er beter kan.

Twee SP’ers stonden gisteren, woensdagmiddag, bij de ingang van ‘De Zaal’ aan de Mariastraat, waar de bieb is gehuisvest. Opvallend veel ouders met hun kroost en oma’s met kleinkinderen wisten op de vrije schoolmiddag de gang naar de bieb te vinden.

Een eerste indruk is dat de bibiotheekgangers tevreden zijn over hun Bieb. De meeste mensen kennen de bieb van het boeken uitlenen en dit was dan ook vaak het eerste wat mensen als antwoord gaven op de vraag; waar denkt u aan als ik zeg “bibliotheek”.

“Het aanbod van kinderboeken zou beter kunnen. Maar al te vaak komt het voor dat ik met mijn kinderen de gang naar Weert moet maken”, gaf een vader aan. Dat de bieb in de buurt is vindt men ook heel prettig, en dat je er kunt binnenlopen om een tijdschrift te lezen. Minder genoemd werden de andere diensten van de bieb zoals, lezingen, voorlezen, computers etc.

De bieb is meer dan boeken

In Stramproy werd ook aangegeven dat men blij is met de ruimere openingstijden uitgebreidere openingstijden die sinds kort gelden.

De SP komt binnenkort met een notitie over de bibliotheek. In de notitie zal de partij ingaan op hoe zij tegen de bieb aankijkt: hoe is de rol van de bieb in de samenleving, en hoe zou die nog groter kunnen worden. De peiling in Stramproy zal samen met peilingen de komende dagen bij andere vestigingen van de bibliotheken in Weert, Nederweert, Leudal en Maasgouw gebruikt worden om de notitie verder aan te scherpen.

SP’ers brengen bezoek aan Weerter bieb

U bent hier