h

SP wil behoud fiets- en voetoversteek voor Hushoven bij ringbaan

9 januari 2008

SP wil behoud fiets- en voetoversteek voor Hushoven bij ringbaan

De rotonde Ringbaan Noord/EindhovensewegOnlangs presenteerde het college een studie naar het functioneren van de ringbaan rond Weert. Waar het natuurlijk vooral om ging was het er achter komen waar knelpunten liggen of zullen ontstaan, en hoe dat deze verbeterd kunnen worden. Zo adviseert het onderzoek ook om maatregelen te nemen bij de rotonde Eindhovenseweg/ Ringbaan Noord. Maar in dit plan valt een voet- en fietsverbinding naar Hushoven weg.

De SP wil dat de oversteek voor Hushoven behouden blijft en wilde daartoe in de laatste gemeenteraads vergadering dan ook een wijzigingsvoorstel indienen.

In de studie van het college wordt geadviseerd de rotonde Eindhovenseweg/Ringbaan Noord aan te passen zodat deze meer verkeer kan verwerken. De oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers bij de rotonde worden vervangen door tunnels zodat ook hier de doorstroming verbetert.

In het plan is er echter maar sprake van twee tunnels, komende vanuit het centrum één onder de Ringbaan Noord door richting de wijk Boshoven, en één onder de Eindhovenseweg door richting de wijk Molenakker. Een tunnel of oversteekplaats tussen Hushoven en Molenakker is niet voorzien, waardoor Hushoven vanuit het centrum alleen nog via een grote omweg bereikbaar is.

De voorgestelde veranderingen aan de rotonde Ringbaan Noord/Eindhovenseweg. Duidelijk te zien is het ontbreken van een fiets- en voetgangersverbinding tussen Hushoven en het centrumDe voorgestelde veranderingen aan de rotonde Ringbaan Noord/Eindhovenseweg. Duidelijk te zien is het ontbreken van een fiets- en voetgangersverbinding tussen Hushoven en het centrum. tekening: gemeente Weert

De SP wees er ook op dat er in de studie geen rekening is gehouden met een veranderende situatie bij de rotonde Ringbaan West/ Parklaan-Keulerstraat. Nabij deze rotonde zal het nieuwe Bisschoppelijk College gebouwd worden. Het gebruik van de fietsoversteekplaatsen bij de rotonde door schoolgaande jeugd zal hierdoor enorm toenemen. De SP vindt dat er daarom alvast goed gekeken moet worden of hier ook maatregelen zoals bijvoorbeeld een fietstunnel nodig zijn, alvorens de schop voor het nieuwe Bisschoppelijk College de grond in gaat.

Omdat ook andere partijen nogal wat opmerkingen hadden op de studie van het college, is besloten de studie aan te passen en hierin alle opmerkingen van de partijen mee te nemen. De SP trok een tweetal moties, één over de oversteekplaats voor Hushoven, en één over de oversteekplaats bij het nieuwe Bisschoppelijk College dan ook in.

 

Bisschoppelijk College naar St. Theunis: te weinig aandacht voor de haken en ogen
'Bewoners van Parklaan teleurgesteld over plannen'

 

U bent hier